17 Aralık savcısı Zekeriya Öz’den twitter’dan yine olay olacak açıklamalarda bulundu. Öz tweetlerinde kızının hamburger siparişi verdiğini ancak eve gelenlerin 4 sivil polis olduğunu ve kızına kendisini sorduklarını iddia etti.

Zekeriya Öz “Hakkımdaki hukuksuz ihraç kararının kesinleşmediğini, karar kesinleşene kadar İstanbul Başsavcılığının hakkımda soruşturma yapamayacağını polisi resmi bir yazı olmadan evime gönderemeyeceğini söyledim. Kendilerine ne için geldiklerini ve hangi savcının gönderdiğini sordum. Tatmin edici bir cevap alamadım. Lafı dolaştırıp durdular” dedi.

İşte Zekeriya Öz’ün o açıklamaları:

Dün kızım telefonla eve hamburger siparişi vermiş. Site güvenliği hamburger siparişiniz geldi diyerek evi aramış.

Kızım kapıyı açtığında 4 sivil şahıs beni soruyor ve polis olduklarını iddia ediyorlar. Ama hamburgerciyi de merdivende bekletmişler.

Beni soran sivil şahıslar, evde olmadığımı öğrenince kızımın kimliğini istemişler. Kızım beni arayıp telefonla görüştürmek istediğinde

Sivil şahıslar merdivende bir yerle görüşüp sonra telefona gelip bana güvenlik şubeden geldiklerini savcılıktan evrak getirdiğini söyledi.

Kendilerine ne için geldiklerini ve hangi savcının gönderdiğini sordum. Tatmin edici bir cevap alamadım. Lafı dolaştırıp durdular.

Polislere evrakı bırakmalarını hangi savcıysa ismini söylemeleri halinde gidip o savcıyla konuşacağımı söyledim ama ismini söylemediler.

Hakkımdaki hukuksuz ihraç kararının kesinleşmediğini, karar kesinleşene kadar İstanbul Başsavcılığının hakkımda soruşturma yapamayacağını polisi resmi bir yazı olmadan evime gönderemeyeceğini söyledim. Polisler görüşelim deyip ayrılmışlar. Acaba telefonum dinleniyor muydu?

Eğer gelenler polis ise, Tebligat Kanununda böyle bir tebliğ şekli var mıdır? Hangi savcı bu talimatı verdi savcının ismini niye gizliyorlar.

Hakkımdaki (hukuksuz) ihraç kararı kesinleşinceye kadar hâla savcı olduğuma göre, İstanbul C.Başsavcılığının hakkımda soruşturma yapma yetkisi var mı? Bir savcı yetkisiz olduğunu bile bile neden böyle bir gayret içinde olur? Savcı Umut Tepe dosyayı niye avukatıma göstermiyor.

Savcı Umut Tepe polise talimatı yazdıysa niye dosyayı göstermemek için iki gündür Avukatımı oyalıyor. Başsavcı vekilinde diyor.

Başsavcı vekili bende yok diyor. Aslında bunların neden yapıldığını biliyorum. Yolsuzluklarınızın ortaya dökülmesi sizi çok mu rahatsız etti?

Ülkede hergün gariban insanların masum evlatları şehit olurken bunlara engel olsanıza? Devletin polisini PKK'nın peşine göndersenize?