KAYSERİ'de Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle güvercin uçurup, simit dağıttı. Konfederasyona bağlı Pak Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Toktemur, Türkiye'de şu an örtülü ve açık harcamalarla Cumhuriyet tarihinin israf rekorunun kırıldığını iddia ederek, "Bu millet yumuşak başlıdır ama uysal koyun değildir ve canını hiçe sayan kan emici vampirlerden hukuk önünde hesap sormasını bilecektir" dedi.

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı sendikaların üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koyup, iş kazalarında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.

Sendika üyeleri işçilerin demokratik haklarının verilmesi, özgürlük, demokrasi ve adalet umuduyla güvercin uçurdu ve simit dağıttı. Ellerindeki 'Sosyal yardım değil, yeterli maaş istiyoruz', 'İşçiden alınan vergiler kaldırılsın', 'Makul ücret isterken makul şüpheli olduk', 'Terör ve şiddete hayır', 'Vekile var asile yok mu?', 'Özgürlük, demokrasi ve adalet için 1 Mayıs'ta alanlardayız" yazılı dövizlerle dikkat çeken sendika üyeleri adına basın açıklamasını yapan Pak Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Toktemur, emekçiler olarak yakıp yıkmak, kırıp dökmek için değil, işçi sorunlarını dile getirmek için meydanlarda olduklarını belirtti.

CAN GÜVENLĞİ YOK
Açıklamasında, "Hukukumuzu, hürriyetimizi, demokrasimizi, ekmeğimizi çalanlar, hangi kalın duvarların arkasına kaçarsa kaçsın. hangi karanlığa saklanırsa saklansın, hangi ine girerse girsin. Bu millete hesap vermekten kurtulamayacak" ifadelerini de kullanan Toktemur, şunları söyledi:
"Bugün emekçinin, bırakın başka sorunlarını, can güvenliği dahi yoktur. Sadece 2014 yılında 1886, 2015 yılının ilk dört ayında ise 420 emekçi hayatını kaybetti. Başta Soma ve Ermenek faciaları olmak üzere, yaşanan bu kazaların neredeyse tamamı önlenebilir kazalardı. Üç kuruş daha fazla kar elde etmek için, yasaların emrettiği iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlemleri almayanlar ve onların siyasetteki ortaklana, işbirlikçilerine sesleniyoruz: Bu millet yumuşak başlıdır ama uysal koyun değildir ve canını hiçe sayan kan emici vampirlerden hukuk önünde hesap sormasını bilecektir."