Bursa'da yolcu indiren otobüse çarpmamak için aniden duran TIR'a arkadan gelen otomobil çarptı. Otomobilin arkasındaki TIR da duramayınca  2 TIR arasında sıkışan otomobilde bulunan 2 kişi yaşamını yitirdi.





Bursa- İzmir Karayolu Çevre Yolu batı kavşağında feci bir kaza meydana geldi. Yolcu indiren bir yolcu otobüsünün kontrolsüz yola çıkması zincirleme bir kazaya neden oldu. Otobüse çarpmamak için duran bir TIR'a arkadan gelen bir otomobil çarptı. Ancak otomobilin arkasından gelen ikinci bir TIR da duramayarak araca çarptı. İki TIR arasında kalan otomobildeki Mustafa Alpaslan ve Zişan Alpaslan yaşamını yitirdi.



Sürücü ve yanındaki yolcuyu sıkıştıkları yerden çıkarmak için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri seferber oldu. Ekiplerin çalışması sonucu ölen iki kişinin cesetleri sıkıştıkları araçtan çıkarıldı.

ODTÜ'LÜ AKADEMİSYEN ÇİFT HAYATINI YİTİRDİ

Bursa'da iki TIR'ın arasında ezilen otomobilde yaşamlarını yitiren Mustafa Alpaslan ve eşi Zişan Güner Alpaslan'ın, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ)  araştırma görevlisi oldukları öğrenildi. Mustafa Alpaslan'ın Matematik, eşi Zişan Güner Alpaslan'ın ise İlköğretim- Erken Çocuk Eğitimi dallarında araştırma görevlisi olarak görev yapıyordu.

Zişan Güner Alpaslan'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında 27 Temmuz günü tatillerini geçirdikleri Bozcaada'dan yer bildirimi yaparak, yakınlarına 'TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kazanılmıştır..! Bekle bizi Florida' müjdesini verdiği yer alıyor.

Tatil yaptıkları Bozcaada'dan çıktıktan yaklaşık 4 saat sonra meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren genç çiftin cesetleri, Bursa Adli Kurumu'na kaldırıldığı bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.