Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçe seçim kurullarının HDP’nin itirazlarını incelediğini, inceleme sonunda seçim sonucuna etki edecek bir hata tespit edilmediğini belirterek, “CHP’nin Mersin’den 4 milletvekili çıkardığı, Serdal Kuyucuoğlu’nun parlamentoda Mersin’i temsil edeceği kesinleşmiştir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur” dedi.

1 Kasım 2015 Seçimleri’nde Mersin’de ikinci parti olan CHP’nin aday listesinde yer alan Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu parlamentoya gitmeye hak kazanmıştı. Ancak HDP ilçe seçim kurullarına itirazda bulunmuştu. Bazı basın yayın organlarının seçim veri tabanında da CHP’nin 3, HDP’nin 2 vekil çıkardığı bilgisi yer almıştı.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, yaptığı açıklamayla resmi verileri kamuoyuyla paylaştı. HDP’nin Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ilçe seçim kurullarına yaptığı itiraz doğrultusunda incelemeler yapıldığını kaydeden Özyiğit, “Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar’da ilçe seçim kurulları, geçersiz oylar üzerine yeniden inceleme yapmıştır. İnceleme sonunda seçim sonucunu değiştirecek herhangi bir hata tespit edilmemiş ve HDP’nin itirazı kurullarca reddedilmiştir. Bazı basın yayın organlarının seçimlerle ilgili haberlerinde partimizin 3 vekil çıkarmış gibi gösterildiğini görüyoruz. Bu bilgi doğru değildir. CHP’nin Mersin’den 4 milletvekili çıkardığı, Serdal Kuyucuoğlu’nun parlamentoda Mersin’i temsil edeceği kesinleşmiştir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur” dedi.