Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u deplasmanda Burak'ın golleriyle 2-0 yenerek Beşiktaş'la puanları eşitleyerek takibe devam etti. Sakatlıktan yeni çıkan Burak, attığı goller ve oynadığı futbol ile göz doldurdu. Akhisar Belediyespor - Galatasaray maç özeti, maçın anlatımı, maçın önemli anları ve video özeti linki haberimizde...

Son haftalara girilirken kızışan şampiyonluk mücadelesinde 2. olan Galatasaray, Akhisar Belediyespor’a konuk oldu.

Karşılaşmanın 22. dakikasında takipçiliğini konuşturan Burak Yılmaz, takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 34. dakikasında ise harika bir kafa vuruşu yapan Burak, skoru 2-0’a getirdi.

İlk yarısı bu skorla sona eren maçın ikinci 45 dakikasında gol olmayınca karşılaşma Galatasaray’ın galibiyetiyle sonuçlandı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 64 yaptı ve lider Beşiktaş’la puanını eşitledi ve averajla 2. sıradaki yerini korurken Akhisar Belediye ise 33 puanda kaldı.

Galatasaray, gelecek hafta sahasında Torku Konyaspor’u ağırlayacak, Akhisar Belediye deplasmanda Gençlerbirliği ile mücadele edecek.

AKHİSAR BELEDİYESPOR GALATASARAY MAÇ ÖZETİ


11. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından attığı şutta, top üstten auta çıktı.

18. dakikada hızlı gelişen Akhisar Belediyespor atağında Zokora'nın pasıyla orta sahada topla buluşan Güray Vural, ceza sahasına kadar ilerledi. Güray Vural'ın uygun durumda şutunda, Muslera yerinde bir müdahaleyle meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in ceza yayının solundan attığı şutta kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun müdahale ettiği top Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Golcü oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

30. dakikada LuaLua'nın ceza alanı dışından attığı sert şutta, kaleci Muslera topu bir kez daha kornere çeldi.

34. dakikada konuk Galatasaray aradaki farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Emre Çolak'ın yaptığı ortada ceza alanı içindeki Burak Yılmaz, güzel bir kafa vuruşuyla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 0-2

44. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, top direğinden yanından dışarı çıktı.

Galatasaray ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.

Akhisar Belediye - Galatasaray ikinci yarı

İkinci devrenin ilk 20 dakikalık bölümünde her iki takım da etkili gol pozisyonu üretemedi.

66. dakikada Akhisar Belediyesporlu Douglao'dan çaldığı topla ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Oğuz Dağlaroğlu meşin yuvarlağı kontrol etti.

67. dakikada Güray Vural'ın ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Vaz Te'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Burak Yılmaz, pasını ceza alanı içindeki müsait durumda Sneijder'e aktardı. Hollandalı futbolcu Yasin Öztekin'e pas vermek isteyince Akhisar Belediyesporlu savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve Galatasaray, karşılaşmayı 2-0 kazanarak averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Akhisar Belediye 0 - 2 Galatasaray


Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Douglao, Orhan Taşdelen (Dk. 37 İsmail Konuk), Kadir Keleş (Dk. 76 Mehmet Akyüz), Zokora (Dk. 60 Vaz Te), Custodio, Bilal Kısa, Güray Vural, Bruno, LuaLua

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Alex Telles (Dk. 90+1 Yekta Kurtuluş), Selçuk İnan, Emre Çolak, Sneijder, Bruma (Dk. 65 Olcan Adın), Yasin Öztekin, Burak Yılmaz (Dk. 84 Umut Bulut)

Goller: Dk. 22 ve 34 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 50 Bruno, Dk. 62 Ahmet Cebe, Dk. 71 Kadir Keleş (Akhisar Belediyespor), Dk. 56 Alex Telles (Galatasaray)

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Roberto Carlos

Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Roberto Carlos, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, ilk yarıda iyi oynamalarına rağmen kişisel hatalardan 2 gol yediklerini söyledi.

Oyunun, ikinci yarıda rakip sahada geçtiğini belirten Carlos, "Bu maçı 3-0 kazanma şansımız da vardı. Sadece iyi oynamakla maç kazanılmıyor. Büyük takımlar en ufak hatada gol atıyorlar. Ben oyuncularımın performansını kutluyorum, iyi bir oyun sergilediler" dedi.

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu

Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, rakiplerinin haftayı galibiyetle tamamladığını, o nedenle kazanmaları gereken bir müsabakaya çıktıklarını söyledi.

Müsabakaya çok iyi başlayamadıklarını kaydeden Hamzaoğlu, "Burak'la skoru yakaladıktan sonra oyunu elimizde tutmaya çalıştık. Son dönemde skora yönelik oyun daha fazla ortaya çıkacak. Bugün de böyle oldu. Akhisar Belediyespor'a başarılar diliyorum. Biz de kalan maçları en iyi şekilde geçip, kayıpsız yol alıp inşallah şampiyon olmayı arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz'ın golcülüğünü bir kez daha gösterdiğini kaydeden Hamzaoğlu, "Maçın başında savunma anlamında çok bir şey yapmadığı için rakip üzerimize geldi. Wesley Sneijder'in şutunu iyi takip etti. Bunlar özel oyuncular. Burak'ı sahada bunun için tutuyoruz" diye konuştu.