MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Mensupları arasında yanlışa bulaşmış, milletin malına el uzatmış, dini ve milli değerlerle alay etmiş kişilerden hesap soracak bir vicdan ve irade ortaya koyamayan AKP’ye bu utanç yeter de artar bile” dedi.

Çetin yazılı açıklamasında TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamalarla AK Partili dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmesinin reddedilmesinin, Türk siyasi tarihinde her türlü ahlaki eşiğin aşıldığı bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

-“DÖRT ESKİ BAKAN ARTIK AKP’NİN SIRTINDAKİ BİR KAMBURDUR”-
Parti ve lider taassubuyla hareket eden AK Partili milletvekillerinin dört bakanı aklayayım derken, Yüce Meclis’in itibarına ve güvenilirliğine kara çaldıklarını ifade eden Çetin, “Haklarında pek çok yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan eski bakanları adaletten kaçırmak için Türkiye Büyük Millet Meclisinin kullanılması yakışık almamıştır. Dört bakana bağımsız yargı önünde aklanma fırsatı vermek yerine, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili bütün iddialar ve isnatların üstü örtülerek AKP’nin tamamı töhmet altında bırakılmıştır. Meclis Genel Kurulu’ndaki oylamaya kadar dört eski bakana ait olan suçlamalar, artık AKP’nin sırtındaki bir kamburdur” dedi.

-“YENİ TÜRKİYE’NİN GURUR TABLOSU”-
Çetin, 12 yıl boyunca Türkiye’yi yönetmiş bir partinin kendi içerisinde bir arınma sürecini başlatamamasının Türkiye adına üzüntü verici olduğunu ifade ederken, “Mensupları arasında yanlışa bulaşmış, milletin malına el uzatmış, dini ve milli değerlerle alay etmiş kişilerden hesap soracak bir vicdan ve irade ortaya koyamayan AKP’ye bu utanç yeter de artar bile” değerlendirmesinde bulundu. Yapılan oylamanın sadece bir yolsuzluk oylaması değil, aynı zamanda AK Parti için dini ve ahlaki bir sınav olduğunu belirten Çetin şunları kaydetti:
“Meclis’te bakanları aklayabilmek için İslam ahlakına ve onuruna ihanet edenler sayesinde, Egemen Bağış’ın Google’dan bakarak ‘ayet sallamasının’ ve kutsallarımızla makara yapmasının önünde bir engel kalmamıştır. AKP zihniyeti aklama işlevine devam ettiği müddetçe, Hazreti İbrahim ve Hazreti Muhammet’i diline dolayan milletvekillerinin sayısı artacaktır. AKP Türkiye’si ya da kendi adlandırmalarıyla yeni Türkiye’nin gurur tablosuna Meclis’te aklanan dört bakanın adları altın harflerle yazılmıştır. Peçetelere yazılmış düzmece delillerle üstü örtülen adalet sayesinde AKP dört bakanını şimdilik kurtarmış ancak milletin güvenini ve desteğini kaybetmiştir.”

-“KOKUŞMUŞLUĞUN SEBEBİ PARLAMENTER SİSTEMİN TASFİYESİ”-

AKP Hükümeti’nin, Meclis’teki son oylamayla birlikte hırsızlık ve rüşvete onay vererek ahlaki değerleri temelinden sarstığını kaydeden Çetin, “Bir mahkeme gibi çalışan Meclis Genel Kurulu’nda alınan kararla, toplumun önemli bir kesimi tarafından doğruluğuna inanılan rüşvet ve yolsuzluklara cevaz verilmiştir” dedi.
Çetin, MHP’nin bakanları aklama kararının peşini bırakmayacağını, 17 ve 25 Aralık dosyalarında ortaya saçılan suçlamaların aslında hiçbir zaman reddedilmediği, ancak delillerin yasadışı yollarla toplandığı gibi gerekçelerin arkasına sığınılarak ört bas edildiğinin unutulmaması gerektiğini belirtti. Bugün meydanlarda “hırsız var” diye bağırıldığında, polis hırsızı değil bağıranı yakalıyorsa, bunun AK Parti imajının nerelere düştüğünü gösterdiğini ifade eden Çetin şöyle devam etti:
“Türkiye rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarının Meclis’te aklanmasından çok daha büyük bir sorunla karşı karşıyadır. Sistemde yaşanan kokuşmanın asıl sebebi, Türkiye’de hürriyetçi parlamenter sistemin bir plan dahilinde tasfiye ediliyor olmasıdır. Milli üniter devlet yapımız başkanlık heveslerinin arkasına gizlenen federasyon tuzağına doğru hızla sürüklenmektedir. Devlet mekanizması bütünüyle felç geçirmekte, tek adamın buyrukları dışında kalan anayasal her türlü irade beyanı linç edilmektedir. Terör örgütü ve uzantısı siyasi parti dahi stratejik hamlelerle devleti yöneten zihniyeti köşeye sıkıştırmış, Türkiye yapamadığı bir savaşta yenilmiş ülke muamelesi görmeye başlamıştır.
Yüce divan korkusu olanlar, federasyon heveslileri, İmralı-Kandil arasında sefer düzenleyenler, soykırım sevdalısı kriptolar AKP hükümetinin sefasını üç gün daha sürsünler, çünkü MHP iktidarında bugünleri çok arayacaklar.”(ANKA)