CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ordu Mesudiye'de cemevi açılışına katılarak burada vatandaşlarla bayramlaştı. Akkaya, yaptığı konuşmada herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı ve “Allah’ın selamı üzerinizde ola; birliğinize aşk ola!” diyerek konuşmasına başladığı konuşmasında "Böyle anlamlı bir günde bu ibadethanenin açılışına katkı sağlayan emekçilere teşekkür ederim" dedi.

ALEVİLER YOK SAYILIYOR

“Cemevleri kâmil insanların irfan meclisidir, makam ve mevkiinin olmadığı eşitlik meydanıdır” diyen Akkaya; buna rağmen Alevi yurttaşların sorunlarının yıllardır çözülmediğini ve Alevilerin yok sayıldığını belirtti.

Ne yazık ki Cemevlerinin ibadethane olarak görülmediğini söyleyen Akkaya; CHP olarak bu anlayışı reddettiklerini ve CHP’li tüm belediyelerin kendi meclislerinde Cemevlerinin ibadethane sayılmasına dairkarar almalarını sağladıklarını ifade etti.
Akkaya konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi laiklik ilkesinin bir gereğidir ve devlet tüm inançlara eşit mesafede olmalıdır. CHP olarak Alevi yurttaşlarımızın bu taleplerini TBMM’ye taşıdık; yasa teklifleri verdik; ancak her zamanki gibi AKP engeline takıldık. Şimdi önümüzde yeni bir Meclis var. Bu dönemde sizlerin katkısı ile taleplerinizi TBMM’de gündeme getirecek ve hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız.”