Şenol GEZER / İSTANBUL

İSTANBUL'da emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi Asuman Altınbilek'e silahlı saldırı gerçekleştiren MKP'li teröristlerin 2009 yılında Bursa'da boğazından vurulak öldürülen 'Kulaksız' kod adlı Aytekin Alptekin'in katilleri olduğu ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti, Altınbilek Çiftini vuran kişiyi de yakaladı. Adliyeye sevk edilen suikastçiler tutuklandı.
İnfazı aydınlatan gelişme 7 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleşti. Balmumcu’daki Jandarma Bölge Komutanlığı lojmanlarından çıkıp, oy kullandıktan sonra yaya olarak dönerken, eşi Asuman Altınbilek ile silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Motorsiklet üzerinden ateş açan 2 kişi ise kısa sürede izini kaybettirdi.Gayrettepe'deki bir özel hastaneye götürülen yaralıların üzerinden Çetin Oğuz ve Asuman Oğuz adına düzenlenmiş kimlikler çıktı. Saldırının izini süren SÖZCÜ'den Şenol Gezer, yaralıların gerçek kimliğine ulaştı.

YÜKLÜ MÜHİMMAT BULUNDU

Eylemin ardından güvenlik kaneralarını incelemeye alan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, kısa sürede sonuca ulaştı. Eldeki bilgilere göre, saldırıyı Maoist Komünist Parti- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO) hücresinin gerçekleştirdiği belirlendi.

SON 20 YILIN OPERASYONU!

Art arda operasyonlar düzenleyen TEM Özel Tim, önce Altınbilek'in kimliğini açığa çıkaran kişi, sonra kasklı saldırganları yakaladı. MKP hücresinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Gizlilik içerisinde yürütülen soruşturma, Bursa'daki derin infaza ulaştı. Samimi itiraflarda bulunan militanlar, 30 Ekim 2009'da Bursa'da inzivaya çekilen emekli Komando Albay Aytekin İçmez'i boğazından vurarak öldürdüklerini söyledi. Geniş güvenlik altında İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 3 militan tutuklandı. TEM Şube, hücrenin 4'üncü militanını arıyor.

SALDIRININ GEÇMİŞİ

TERÖR örgütü TİKKO’nun kolu olarak bilinen Maoist Komünist Parti- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO) üstlenerek, İçmez’i, 1981 yılında Tunceli’de yüzbaşı rütbesiyle görev yaparken örgüt üyesi Behzat Firik’i yakarak katlettiği için öldürdüklerini ileri sürdü. Emekli albayın kayınpederi, damadının uzun süredir tehdit aldığını söyledi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Namazgah Mahallesi’nde bir apartmanın en üst katındaki daire, ‘28 yıllık bir intikama’ sahne olmuştu. 64 yaşındaki Aytekin İçmez’in eşi 60 yaşındaki İsmet İçmez, kahvaltıdan sonra, İbrahimpaşa Mahallesi’nde yalnız yaşayan emekli albay babası Mehmet Kırmızıoğlu’nu ziyarete gitti. Öğleden sonra eve dönen İsmet İçmez, evininin salonunda eşi Aytekin İçmez’in cesedini buldu.
Eve gelen polisler, başı masanın üzerine düşen ve çevresinde kan izleri bulunan Aytekin İçmez’in cesedini, savcının talimatıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürdü. Yapılan inceleme sonucu Aytekin İçmez’in boğazından giren tek kurşunla vurulup öldüğü belirlendi.
Emekli Albay Aytekin İçmez’in cenazesi Şehedat Camii’nde kılınan öğle namazından sonra Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.

 

Saldırıya uğrayan emekli albay Fehmi Altınbilek çıktı

Saldırıya uğrayan emekli albay Fehmi Altınbilek çıktı