1985 doğumlu olan Fransız futbolcu Andre-Pierre Gignac, Fransa'nın Marsilya takımında forma giymektedir. 2007 yılında Lorient takımından Toulouse takımına transfer olan Gignac, ilk sezonunda kötü bir performans gösterdi. Fransa liginde sadece 2, ve UEFA Kupası'nda bir golle yetindi. İlk onbirde oynaması için alınan Gignac, genellikle yedekler arasında kaldı. Takımı ise son maçta birinci ligde kalmayı başardı.

Yeni sezonda, yeni teknik direktörün gelmesiyle, Gignac ilk onbirde yerine bulmaya başladı. Ligde iyi bir performans çizen Gignac, Eylül ve Mart aylarında Fransa liginin ayın futbolcusu seçildi. Ligin 29. haftasında 18. golünü atarak takımının tarihine geçti. 1984-85 sezonunda Yannick Stopyra adında Toulouse takımının forvet oyuncusu Gignac, Ligue 1'de tam 17 gol atarak, Toulouse'nin en çok gol atan forveti olmuştu. Gignac, 2008-09 sezonunda 24 golle Ligue 1 gol kralı olmuştur.

Milli takımda oynadığı 17 maçta 6 gole imza atan Gignac, aynı zamanda 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa adına mücadele etti.