Üç gündür İstanbul'u esir alan kötü hava şartları nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda ülkeleri İran'a gitmek için gelen bir grup yolcu, havayolu şirketinin kendileri ile ilgilenmediği gerekçesiyle alkışlı-halaylı protesto gösterisi yaptı.



ALKIŞLI PROTESTO

İran Taban Air'in İstanbul'dan Tebriz'e gidecek yolcuları önce şirketin bilet satış bürosu önünde alkışlarla protesto etti. Daha sonra açık bir alanda, önce oturdular, daha sonra da halay çekerek eylem yaptılar.



Tebriz yolcularından Zehra Muhtar yaptığı açıklamada üç gündür havalimanında beklediklerini belirterek, " Paramız bitti. Şirketten hiçbir yetkili burada değil. Çocuklarımız hasta olacak. Başka havayolu şirketleri gidemeyen yolcularını otellere götürüyor, burada da yemek veriyor. Bizimle ilgilenen yok" dedi.



Polisin müdahale etmediği Tebriz yolcuları daha sonra "Türkiye bizi kolla", " İran bizi kolla" anlamına gelen, "Türkiye Hemojut, İran Hemojut" şeklinde bağırarak protestolarını sürdürdüler.

SEFERLER SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

Atatürk Havalimanı'nda bu sabah saatlerinden itibaren uçak kalkışları başladı

Kar yağışı nedeniyle hem hemen bütün seferlerin iptal edildiği Atatürk Havalimanı'nda bu sabah saatlerinden itibaren uçak kalkışları başladı.



Gece saatlerinden itibaren Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri yoğun bir şekilde kar altında kalan pist ve park alanlarını temizleme çalışması yaptı. Çalışmaların ardından Türk Hava Yolları'nın Londra, New-York, Aeroflot Hava Yolları'nın Rostov ve Atlasglobal Havayolları'nın Erivan seferlerinin kalkışı gerçekleşti.