Başakşehir, Avrupa sahnesinde Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile bu akşam deplasmanda karşılaşacak. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla karşılaşacak. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 4. sırada bitirerek ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan Başakşehir, Hollanda'da tarihi bir maça çıkacak. Peki AZ Alkmaar - Medipol Başakşehir maçı hangi kanaldan yayınlanacak?

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir, kendi ligini 3. sırada bitirerek Avrupa bileti alan AZ Alkmaar karşısında Hollanda'dan avantajlı skorla dönmek istiyor. Hedeflerinin AZ Alkmaar'ı eleyerek gruplara kalmak olduğunu vurgulayan Avcı, "Hem ülkemizi hem de kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Özellikle geçen seneden itibaren sistemli oynayan bir takımız. Bununla beraber, oyun kalitemizin üzerine oyuncu kalitesini de ilave ederek bu sistemi geliştirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AZ Alkmaar - Medipol Başakşehir ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Bu sezon kadrosunu Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün gibi Avrupa tecrübesi bulunan oyuncularla kuvvetlendiren Medipol Başakşehir'de sakatlıkları bulunan Semih Şentürk ile Alexandru Epureanu zorlu maçta forma giyemeyecek. AZ Stadı'nda TSİ 20.30'da başlayacak maçı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Kevin Clancy yönetecek. AZ Alkmaar - Medipol Başakşehir maçı 20.20'den itibaren TRT 3 Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

AZ Alkmaar - Medipol Başakşehir rövanş maçı 6 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve play-off turuna yükselecek ekip böylece belli olacak.