Şenol GEZER- SÖZCÜ
Türkiye'nin "Bakır Kralı" olarak bilinen iş adamı Cüneyt Ali Turgut'un babası ve saat devi Dost Saat'in kurucusu işadamı Mehmet Turgut'un 5 gün önce fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı. Polis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan işadamını bulmak için seferber oldu.

Elde edilen bilgilere göre, olay şöyle gelişti. 1970'li yıllardan itibaren Tahtalaleyi saat dünyasına dönüştüren Turgut Ailesi'nin lideri Mehmet Turgut, 26 Haziran 2015 tarihinde aniden ortadan kayboldu. İşadamının Florya'daki evine dönmemesi ve telefonun kapalı sinyal vermesi üzerine paniğe kapılan Ailesi, İstanbul Polisi'nden yardım istedi. Ancak, bu aşamada Turgut'un fidye için kaçırıldığını gösteren gelişmeler yaşandı. Büyük bir gizlilik içerisinde soruşturmayı yürüten İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü dedektiflerinin fidyecileri yakalamak için seferber olduğu belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından tanıdığı işadamının yerinin henüz belirlenemediği öğrenildi.



OĞLU BAKIR KRALI OLDU

Aslen Antalya Aksekili olan Mehmet Turgut, yaşının ilerlemesi sebebiyle işlerini kendisi gibi işadamı olan oğullarına devretti. Ancak Tahtalale'yle olan bağını kesmedi. Mehmet Turgut’un oğullarından Faruk Turgut kendisiyle birlikte saat sektöründe kalırken, diğer oğulları Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut farklı bir alanda yol almayı tercih etti. 2001 krizinde farklı bir alana yönelmeyi uygun gören ve bunun üzerine araştırmalar yapan Cüneyt Ali Turgut, bakır tel sektöründe karar kıldı. Kayseri'de üretim yapan Mega Metal'in sahibi olan Cüneyt Ali Turgut, 10 yılda 5 kez en büyük 500 ihracatçı  arasına girdi. Mega Metal, Uluslararası Kalite Ödülü'ne de layık görüldü.

ÜNLÜ MARKALARIN TEMSİLCİSİ

Turgut Ailesi, önceki işi olan saatçiliği de hala sürdürüyor. 1970’li yıllarda Tahtakale’de Asri İş Hanı’nda saat ithalatçılığı yapan Antalya Aksekili Mehmet Turgut, bu alandaki faaliyetleri zamanla değişse de hala işe devam ediyor. “Dost Saat” isimli şirketi aracılığıyla lisansını aldığı Dice Kayek, Jeep gibi ünlü markaların Uzakdoğu’da üretimini yapıp Türkiye’de satışını gerçekleştiriyor. Fransa’nın dünyaca ünlü markası Offshore Limited ve distribütörlüğünü yaptığı Alman Ingersoll markalarını da bünyesine katarak büyümesini sürdüren Dost Saat, 81 ilde 500’ün üzerinde bayisi ve Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinde yer alan kioskları ile ürünlerini tüketicilere sunuyor.