CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'ın, İzmir'de imam hatip lisesi müdürleri ve İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın katılımıyla yaptığı toplantıyı TBMM gündemine taşıdı. Çam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın, İzmir'de, imam hatip lisesi müdürleri ile İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katılımıyla yaptığı toplantıyı hatırlatarak, şu soruları yöneltti.

Bilal Erdoğan toplantısına Validen 'Kral'lı savunma!

Bilal Erdoğan toplantısına Validen 'Kral'lı savunma!

"Bilal Erdoğan hangi sıfatla böyle bir toplantı düzenlemiştir? İmam hatip müdürlerine hangi sıfatla böyle bir toplantı çağrısı yapabilmiştir? Katılan okul müdürleri bakanlığınızdan izin almışlar mıdır? İzin alınmamış ise, toplantıya izinsiz katılan okul müdürleri hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Basına kapalı olarak yapılan toplantıda hangi konular konuşulmuştur? Milli Eğitim Bakanı olarak, bu toplantılarda alınan kararlar hakkında bilgilendirilmekte misiniz? Milli Eğitim Bakanı olarak siz, Bilal Erdoğan ile imam hatip okulları ve eğitim sistemi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmakta mısınız? Milli eğitim politikalarına birlikte mi karar veriyorsunuz? 1 milyon öğrenciyi imam hatip okullarına gönderecek sistemi kurmayı hedeflediğini belirten Bilal Erdoğan’a hangi alanlarda destek olmaktasınız? Bu çalışmaların amacı Erdoğan Nesli'nin inşa edilme projesi midir? Bu toplantı ve projelerin kaynağı nedir? Milli eğitim için ayrılan bütçe böylesi projeler için mi harcanmaktadır?"

"İZMİR VALİSİ'Nİ GÖREVDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ"
Musa Çam, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği önergede de şu soruları yöneltti:
"İzmir Valisi hangi sıfatla ve görev tanımı çerçevesinde böyle bir toplantıya katılmıştır? İzmir Valisi bu toplantıya katılmak için bakanlığınızdan izin almış mıdır? İzin almış ise gerekçesi nedir? Almamış ise sayın valiyi görevden almayı düşünüyor musunuz? Bilal Erdoğan hangi sıfatla böyle bir toplantı düzenlemiştir ve valiye davet göndermiştir? Basına kapalı olarak yapılan bu toplantıda hangi konular konuşulmuştur? Bakanlığınıza, bu toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi verilmekte midir?" (DHA)