Özgecan Aslan'ın arkadaşları eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki derslikte bir araya geldi. Özgecan'ın öldürüldüğü minibüse kendisinin de daha önce bindiğini belirten öğrencilerden M.T, yaşadıklarını 'Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları biz de yaşadık' sözleriyle ifade etti.



Olayın ardından tedirginliklerini dile getiren Tarsuslu kadınların kimisi bir daha minibüs kullanmayacağını söylüyor kimi ise güvenlikleri için daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini dile getiriyor.

'Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları biz de yaşadık'

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetine tepkiler sürüyor. Özgecan Aslan'ın arkadaşları eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki derslikte bir araya geldi. Özgecan'ın oturduğu sıraya karanfiller bırakan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Kürsüye koyulan anı defterine Özgecan'a ait anılarını ve düşüncelerini yazan öğrenciler zaman zaman birbirlerine sarılarak acılarını paylaştı.



Sınıf arkadaşlarından Hazal Yeşiltepe, Özgecan'ın sessiz bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Kitap okuyan, kendi halinde bir kızdı. Son konuşmamızda ben kendisine bir kitap vermiştim. Kitabın altını çizsem sorun olur mu? demişti. Ben Özgecan'ı hiçbir zaman morali bozuk yada öfkeli bir halde görmedim. Şu saatten sonra bizim acımızı ifade edebilecek bir kelime yok" dedi.

'O MİNİBÜSE BEN DE BİNDİM'

Özgecan'ın öldürüldüğü minibüse kendisinin de daha önce bindiğini belirten öğrencilerden M.T, "Bundan bir ay önce o minibüse biz de bindik. Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları biz de yaşadık. Yaşadığı acı büyük, hunharca öldürüldü. Bunu yapanlara en ağır cezalar verilsin"diye konuştu. Anma töreninin ardından öğrenciler, Özgecan'ın Mersin'deki ailesine taziye ziyaretine gitti.

DHA