Şenol GEZER (SÖZCÜ)
İstanbul TEM Polisi, eylem hazırlığı içerisinde olan, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Aranan 5 şüphelinin gözaltına alındığı baskında, basınç etkili bomba ele geçirildi. Polise yönelik saldırılar son anda engellendi.



İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde hareketlilik olduğunu belirledi. Yürütülen istihbarat çalışmalarında, örgütün, 14 Temmuz'da Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi'nde korsan gösteri hazırlandığı yaptığı tespit edildi. Araştırmalarda, YDG-H üyelerinin, gösteri sırasında, çevredeki iş yerlerine, park halindeki otomobillere ve  kamu binalarına zarar vereceği öğrenildi.



TEM birimleri, emniyet görevlilerine de saldırmayı planlayan örgüt üyelerinin, bu amaç için el yapımı bomba ve molotof kokteyli hazırladıklarını, tabanca temin ettiklerini tespit etti. Teknik ve fiziki takip çalışmaları yoğunlaştırıldı. Saldırı hazırlığında olduğu iddia edilen YDG-H üyesi 5 isim belirlendi.




ÖZEL TİM GİRDİ


TEM Şube Müdürlüğü, eylemin yapılacağı gün operasyon kararı aldı. Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün destek verdiği baskında, şüphelilerin 5'i de gözaltına alındı. Aramalarda, bir tabanca, parça ve yüksek derecede basınç etkili 3 el yapımı bomba, 6 kutu torpil, 7 havai fişek rampası, 40 domuz mermisi, bir bıçak ve örgütsel doküman ele geçirildi.



SORGUYA ALINDILAR

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin işlemlerine devam edildiği öğrenildi.