Bugün Mevlid Kandili ve bu mübarek gün için sevdiklerinize güzel Mevlid Kandili mesajları gösterebilirsiniz. SMS'lik ve Facebook'luk Mevlid kandili mesajları haberimizin devamındadır. Peki İslam alemi için çok önemli bir gün olan Mevlid Kandili nedir? Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının 12. gecesidir.
Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam'da Hz. Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Mevlid Kandili olarak Rebiülevvel ayının 11.sini 12.sine bağlayan geceyi, Şiiler ise Rebiülevvel ayının 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Vahdet Haftası adı  verilir.

Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.



DİYANET İŞLERİ'NDEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mevlid Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı. Hz. Peygamber ile gelen vahiy ışığının gönülleri aydınlattığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini; vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid kandilinin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez mesajında, Hz. Peygamber’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığının birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsadığını, O’nun sözlerinin, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlar olduğunu ve O’nun hayatının bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliği olduğu ifadelerine yer verdi.



EN GÜZEL MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI


- Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

- Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun; güneş öyle bir gecede doğsun ki duaların kabul, Mevlid kandilin mübarek olsun.

- Fani dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

- Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

- Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah'a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun Mevlid kandili mübarek olsun.

- Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

- Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

- Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Mevlid kandilinizi kutlarım.

- Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Mevlid kandiliniz kutlu olsun..

- Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller!

- Bugün ellerini semaya gönlünü mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, Mevlid kandilin mübarek olsun.

- Bu gece peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV'in dünyaya şereflendirdiği gecedir. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur. Dualarımız bu gece eksik olmasın, kalplerimiz imanla dolsun, Mevlid kandiliniz mübarek olsun