Habip ATAM-İstanbul

İstanbul Polisi, hırsızlardan satın aldıkları otomobillerin şasi numarasını değiştirerek, sahte evrakla satan bir şebekeyi çökertti.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nü telefonla arayan bir kişi, hırsızlardan otomobil satın alan bir şebekenin bilgisini verdi. Bunun üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipte, şebekenin, hırsızlardan ederinin 10’da 1’i fiyatına otomobil aldıkları belirlendi. Bu araçların şasi ve motor numarasını silen çete üyelerinin, yeni seri numaraları yazdıkları tespit edildi. Bunun için de, ağır hasarlı, trafikten düşümü yapılmış araçların, şasi ve motor numaralarını kopyaladıkları anlaşıldı.

SAHTE BELGELERLE SATTILAR

Suç örgütünün, çenç “change” adı verilen, değişim işlemini yaptıktan sonra, satış yapabilmek için sahte evrak düzenledikleri de belirlendi. Şüphelilerin bu yöntemle, büyük karlar elde ettiğini de ortaya çıkarıldı.

HEPSİ YAKALANDI

Yaklaşık 2 aylık çalışmada, 9 şebeke üyesi belirlendi. Araştırmanın tamamlanmasıyla, geçtiğimiz cuma günü, operasyon kararı alındı. Kadıköy, Maltepe, Avcılar, Üsküdar, K.Çekmece, Eyüp, ve Kocaeli Gebze'de eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, dosyada adı bulunan 9 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 34 otomobil ve çalıntı araçlara ait çeşitli parçalar ele geçirildi.

Şüpheliler; emniyetteki işlemlerin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 9 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 5 kişi hakkında “Adli Kontrol Kararı” verildi.