Çağla Büyükakçay, milli tenisçimiz bu akşam Beyazıt Öztürk'ün 20 yıldır sunuculuğunu yaptığı talk show programı Beyaz Show'a konuk oluyor. Çağla Büyükakçay, programda merak edilenleri ve seyircilerden gelen soruları cevaplandıracak. Peki Çağla Büyükakçay kimdir?

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY KİMDİR?


Çağla Büyükakçay, 28 Eylül 1989 tarihinde Adana'da doğdu. Ailesinin desteğiyle 8 yaşındayken tenis oynamaya başladı. 12 yaşında Türkiye Klasman Turnuvası ve Türkiye Kapalı Kort Turnuvası şampiyonluklarını kazandı. 14 yaşında Enka Spor Kulübü'ne transfer oldu. 15 yaşında Türkiye Fed Kupası Takımı'na seçilerek Türk tarihindeki en genç bayan milli tenis takımı oyuncusu oldu.

Çağla Büyükakçay, Grand Slam turnuvalarında tek bayanlarda ön eleme turlarında oynayan ve turu geçen ilk Türk tenisçidir. 2010 yılında Amerika Açık tenis turnuvasına katılarak ilk Grand Slam turnuvasında ön elemelerde mücadele etti. 2011'de ise Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarında ilk kez ön elemelerde yer aldı.

Çağla Büyükakçay, Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz oyunları'nda teklerde gümüş madalya kazanmıştır. 2013 Akdeniz oyunlarında ise teklerde ve çiftlerde altın madalyanın sahibi olmuştur.

2009 yılında ilk Büyükler Türkiye Şampiyonası kupasını kazandı. 2010 yılında Valladolid'de düzenlenen ITF 25,000 $ turnuvasını kazanarak, bu ödülde ITF turnuvası kazanan ilk bayan Türk tenisçisi oldu. Çağla Büyükakçay, kazandığı bu turnuvayla birlikte, aynı sene ilk kez Grand Slam'da oynama hakkı elde etti.

Çağla Büyükakçay, 2012 yılında İstanbul'da düzenlenen 13. TED Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası'nda, tekler final maçında Hollandalı Richel Hogenkamp'a 2-0 yenildi.

2014 yılında Malezya'da düzenlenen WTA kapsamındaki BMW Malezya Open turnuvasında Slovak Tadeja Majeric'i yenerek bir WTA turnuvasında çeyrek finale çıkan ilk Türk tenisçi olmuştur. Çeyrek finalde ise Çek Kristyna Plíšková'ya 6-4 ve 6-4 lük setlerle elenerek turnuvaya veda etmiştir.

23 Şubat 2015 tarihinde açıklanan WTA sıralamasında 108. sırada yer alarak kariyerindeki en üst sıraya ulaşmıştır.

2015 yılının Mart ayında FED Kupası Kalp Ödülü'nün oylamasında aday olduğu açıklanmıştır. Oylama sonucunda en çok oyu alan Çağla Fed Cup Heart Award Ödülü’ne layık görüldü. Son olarak 2015 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP turnuvasına katılmıştır. Ancak 21 Temmuz 2015 tarihinde Slovak rakibi Daniela Hantuchová ' ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

Çağla Büyükakçay şu anda WTA sıralamasında 146.sırada yer almaktadır.