Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

AKP, siyaseti camilere soktu. Siyasi propagandayı camilerde yapan AKP adayları, camilere devletin verdiği parayı kendi yaptığı yardımmış gibi veriyor. Bazı köylerde, “bu seçim rüşvetidir” diye yardım kabul edilmiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na milyonluk otomobil alan hükümet, camileri de adeta “siyasi karargah” olarak kullanıyor. AKP’nin milletvekili adayları vatandaşlarla toplantıları cami içlerinde yaparken, cami önlerine de bu partinin flamaları asılıyor.

Afyonkarahisar’ın Işıklar beldesinde de, cami önüne yine AKP flamalarının asılmasına bazı yurttaşlar, “dini siyasete alet ediyorlar. Cami hepimizin. Burası AKP’ye ait seçim karargahı değildir” diye karşı çıkıyor. Ancak valilik ve müftülüğün şikayetlere karşı ilgisiz kalması, bu uygulamanın bütün il çapındaki camilere yayılmasında etkili oldu.

Köylere rüşvet gibi yardım

AKP milletvekili adaylarının, devletin gönderdiği yardımları köylere adeta “rüşvet” gibi dağıtmaları da tepkilere yol açıyor. Muhtarlarla yapılan toplantılarda, “6 Haziran’a kadar verilecek parayı harcayın” deniliyor. Bu uygulamanın çarpıcı bir örneği de Yozgat’ta yaşandı. Camilerin eksikliğinin giderilmesi, köy konağı yapılması için para dağıtılırken, bununla ilgili ihale yapılmaması, plan ve projelerin olmamasına bazı muhtarlar tepki gösterdi.

Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık Köyü Muhtarı Rıza Taşkın, yardımları “seçim rüşveti” olarak gördüklerini belirtti, “Üstelik Bunu yaparken de inançlara göre yardım miktarının da farklı olduğunu söyledi. Muhtar Taşkın, “böyle bir rüşveti almayacağımızı kaymakamlığa dilekçeyle bildireceğim. Bizim köyümüz rüşveti kabul etmez” dedi.

Camide oy istediler!

Camide oy istediler!