Almanya’nın Offenbach kentinde tacize uğrayan iki Alman kızına yardım etmek isterken, Sırp genci Sanel M.’nin (18) yumruk darbesiyle kafasını yere çarpan ve girdiği komada hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ın katil zanlısı Cuma günü mahkeme önüne çıkıyor. Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanacak davada, katil zanlısı Sanel M. yaralamaya bağlı olarak ölüme sebeb verme suçlamasıyla yargılanacak.

Süddeutsche Zeitung ve Spiegel Online’in bildirdiğine göre, duruşmanın Tuğçe’nin babası Ali Albayrak’ın yapacağı konuşmayla başlaması bekleniyor. Baba Albayrak, anne ve iki kardeşle birlikte davacılar arasında yer alıyor.

10 DURUŞMA YAPILACAK

Darmstadt Eyalet Çocuk Mahkemesi hakimi Jens Aßling tarafından görülecek dava 10 duruşma olarak planlandı. İlk 8 duruşmada 60 şahit dinlenecek. Duruşmalarda iki adli tıp uzmanı hazır bulunacak. Kararın 15 Haziran’da açıklanması bekleniyor.

İLK KEZ GÖZ GÖZE GELECEKLER

Katil zanlısı Sanel M. ile Tuğçe Albayrak’ın acılı ailesi mahkemede ilk kez göz göze gelecek. Sanel M., hapishanede yaptığı açıklamada pişman olduğunu belirtmiş, tutuksuz yargılma talebi ise, can güvenliği gerekçesiyle avukatları tarafından son anda geri çekilmişti. Sanel M., bulunduğu cezaevinde bir mahkumun saldırısına uğramış ve burnu kırılmıştı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Tuğçe Albayrak 15 Kasım 2014 tarihinde bir restoranda tacize uğrayan 15 yaşlarında iki Alman kıza yardım etmek isteyince, Sanel M. ile aralarında tartışma çıkmış ve Sırp gencinin yumruk darbesiyle başını yere çarpan Tuğçe komaya girmişti. Günlerce makinalara bağlı olarak kalan Tuğçe Albayrak’ı hayata bağlayan makinaların fişi, ailesinin kararıyla 22.’nci doğum günü olan 28 Kasım’da çekilmişti.

DHA