CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Yaşanacak bir Türkiye'ye 44 gün kaldı. Genel Başkanımızın yüzde 35 rakamlarını verirken küçümseyenler olabilir. Ama unutmayın ki 2002'de malum zihniyet yüzde 34'le tek başına iktidar olmuştu" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 7 Haziran seçimleri öncesinde üçüncü mitingini Balıkesir'de yapacak. İlk mitingini İstanbul Kartal'da yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Nisan'da Edirne'de düzenleyeceği mitingin ardından Balıkesir'e geleceğini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 27 Nisan Pazartesi günü seçmene hitap edeceğini kaydetti. Balıkesir'deki hazırlıkları takip etmek için kente geldiğini söyleyen Akkaya, "İl Başkanımız Mete Erol ve yönetim kurulu üyeleriyle bir değerlendirme yapacağız.Bu mitingin görkemli geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Tüm kamuoyu yoklamalarında CHP Balıkesir de dahil birçok büyükşehirde birinci parti görünüyor. Tüm Balıkesirliler'i 27 Nisan'daki mitingimize bekliyoruz" dedi.

CHP TEK BAŞINA İKTİDARI HEDEFLİYOR
CHP'nin tek başına iktidarı hedeflediğini söyleyen Akkaya, "Yaşanacak bir Türkiye'ye 44 gün kaldı. 44 gün sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olacağı bir seçime giriyoruz. Göreceksiniz CHP, 7 Haziran akşamı tek başına iktidar olacak oyu alacak. Genel Başkanımız yüzde 35 rakamlarını verirken küçümseyenler olabilir. Ama unutmayın ki 2002'de malum zihniyet yüzde 34'le tek başına iktidar olmuştu. Genel başkanımızın bu cesaretine, çalışmasına, verimliliğine ayak uydurabilirsek CHP 7 Haziran'da iktidar olacak" dedi.

'DAVUTOĞLU ÇARK ETMEYE BAŞLADI'
Kılıçdaroğlu'nun emekliye iki maaş ikramiye, asgari ücret üzerinden verginin kaldırılması gibi vaadlerinin ardından kaynak hatırlatması yapanlara yanıt veren Akkaya, "Cumhuriyet'in kurulduğu 1923 ile AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılları arasında yaklaşık 80 yılda harcanan para eski parayla 779 milyar dolar. 2002'den 2014 yılına kadar AKP iktidarında harcanan para bir trilyon 900 milyar dolar. AKP 80 yıllık 55 hükümetten daha fazla para harcamış. Yani Türkiye'nin kaynağı var, kaynağın nasıl kullanılacağı önemli. Biz kaynakları birilerini zenginleştirmek için değil, halkımız için kullanacağız. Dün Davutoğlu çarketmeye başladı. İstanbul'da yaptığı konuşmada bizim sosyal paketimiz için 'kopyala yapıştır' diye bir beyanat vermiş. İki gün önce 'nereden bulacaksınız' diyordunuz. Seçime 3-5 gün kala, 'Biz baskıya götürürken yolda düşürmüştük' diyerek 100'e yakın seçim vaadi açıklanırsa hiç şaşmayın" diye konuştu.

Bazı gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı bir toplantıdan çıkarıldığı yönündeki soruları cevaplayan Akkaya, "Bu yapılanlar bu ülkede otoriter, baskıcı bir rejimin olduğunun da kanıtıdır. Basın olmazsa bu demokrasinin en önemli ayaklarından biri olmadığı anlamına gelir. Biz de iddia ediyoruz bu ülkede demokrasi yok, bu ülkede otoriter, baskıcı bir yönetim var. CHP iktidarında basın özgür olacaktır" dedi.