BAŞAK KAYA/ANKARA

CHP sabah saat 04.00'e kadar süren MYK ve Parti Meclisi toplantılarında 1 Kasım seçimlerine hangi adaylarla gideceklerini belirledi. Önseçimden gelen adaylar yerlerini korurken CHP’den başka partilere oy geçişinin olduğu bazı seçim çevrelerinde revizyona gidildi. CHP, 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili listesinde kaçan oyları değerlendirerek revizyon yaptı.

Gaziantep, Tokat ve Niğde'nin de bulunduğu kentlerde adaylar yenilendi. Oy kaybının yüksek olduğu İstanbul ve Ankara'da seçilebilir sıralarda değişiklik yapılmadı. Değişikler özellikle HDP’ye giden Alevi oyları geri döndürme girişimi olarak değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu'nun MYK'ya sunduğu listede yer alan danışmanı Doç. Dr. Koray Çalışkan PM toplantısında listeden çıkarıldı. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da milletvekili seçilen 3 isme listesinde yer vermedi. İstanbul Milletvekili Murat Özçelik, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve 4. sıradan aday gösterilmesi nedeniyle adaylıktan çekilen Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker listede yer almadı.

Kılıçdaroğlu’nun kendi listesine almadığı Genel Başkan Yardımcıları Seyhan Erdoğdu ve Yakup Akkaya ise PM’de listeye girmeyi başardı. Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ise kendi isteği ile aday olmadı.400 bin üyenin imzasıyla ön seçimden gelen isimler ise yerlerini korudu.

CHP’nin 9 milletvekili çıkardığı İstanbul 3. bölgede Murat Özçelik'in aday gösterilmesiyle boşalan 9. sıraya, ön seçimden çıkan Sibel Özdemir getirildi. 10. sıraya Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, 11. sıraya eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Fevzi Gümüş, 13. sıraya eski İstanbul milletvekili Ali Özgündüz getirildi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, eski milletvekilleri Erdal Aksünger, Çetin Soysal ve Melda Onur da listelerde yer bulamadı.

Başkonsolos aday oldu!

Başkonsolos aday oldu!