CHP, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında gensoru önergesi verdi.

CHP, TBMM Başkanlığına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında üç ayrı gensoru önergesi verdi.

CHP, görevinin gereklerine yerine getirmediği iddiasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker; yurtlardaki sorunlar ve bulunamayan çocuklar nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; Fatih Projesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında gensoru önergesi verdi.

CHP FATİH PROJESİ NEDENİYLE MİLLİ EĞİTİM BAKANI HAKKINDA GENSORU VERDİ
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gensoru önergesinde, Fatih Projesinin 2014 yılında bitirileceğinin belirtildiği, ancak yüzde 92,4’ünün bitirilemediği ve projenin birçok aşamasında yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.

Önergenin gerekçesinde, yerli sanayinin projeye dahil edilemediği, etkileşimli tahtaların tamamının arızalı olduğu, alan ağı alt yapı işlerinde usulsüz ve eksik malzemelerin kullanıldığı, etkileşimli tahtalarla tablet bilgisayarların iletişim kuramadığı, birçok yolsuzluk olayının yaşandığı ve yolsuzluklara sessiz kalındığı ileri sürüldü.
Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gensoru önergesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in görevini yapmadığı ileri sürüldü.

BAKAN EKER HAKKINDA GENSORU
Önergede, Gıda Tarım ve Hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar sonucunda üreticilerin, girdi fiyatları, mazot, gübre ve yem fiyatlarının aşırı derecede artmasıyla büyük sıkıntı içerisine girdiği, Devletten aldığı krediyi bile ödeyemeyen üreticinin bitme noktasına geldiği, bütün bu sorunlar yaşanırken Bakan Eker’in gerekli tedbirleri almadığı ve görevinin gereklerini yerine getirmediği öne sürüldü.

2002 yılında bu yana iktidarda olan AKP Hükümeti tarafından izlenen yanlış politikalar sonucunda "ülkede tarım ve hayvancılık sektörü bitme noktasına geldiği, üreticilerin üretim yapamadığı, aldıkları kredileri ödeyemez duruma geldiği" iddia edilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

“2010 yılında başlayan canlı hayvan ve et ithalatında büyük yolsuzluklar olmuş, ne yazık ki Cumhuriyet tarihinde ilk kez kurbanlık hayvan bu hükümet döneminde ithal edilmiştir.
Tarım ve hayvancılık ile ilgili ürünlerin yurt dışından ithal edilmesiyle çiftçimize büyük darbe vurulmuş, çiftçimiz üretimin bitmesi nedeniyle göçe zorlanmıştır. Bir yandan işsizlik yaşanırken, bir yandan da gıda ürünlerine milyar dolarlar ödeyen hükümet, ülkemizi dışa bağımlı hale getirmiş, üretici çiftçimiz büyük sıkıntı ve borç batağına sokmuştur.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı yaptığı ithalatla ve ülkemize kaçak et getirilmesi ile ilgili gerekli tedbirleri almamasıyla kendi vatandaşlarının sağlığını hiçe saymıştır.”

KAYBOLAN ÇOCUKLAR, TACİZ VE TECAVÜZ İDDİLARI İÇİN GENSORU VERİLDİ
İstanbul Milletvekili Nur Serter ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan gensoru önergesinde, yurtlarda kayıtlı olduğu halde kurumlarda bulunamayan çocukların nerede olduklarının tespit edilememesi nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında gensoru açılması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda 2013 yılı Aralık ayında en fazla 3 bin 71 en az 16 çocuğun kayıp olduğunun belgelerle ortaya çıktığı belirtilerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam bakanlığına bağlı kurumlarda kendi yetkisine teslim edilmiş çocukların nerede olduğunu tespit edememiştir” denildi.
Ülkede son yıllarda yaşananlar olaylara bakıldığında birçok ailenin çocuklarının kayıp olduğu, birçok çocuğun taciz ve tecavüz olayı ile karşı karşıya kaldığı ifade edilen gerekçede, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam bakanlığına bağlı kurumlarda kaç çocuğun olduğunu net olarak tespit edememektedir” denildi.(ANKA)