CHP, kadına karşı işlenen öldürme eylemlerinin insan öldürme suçunun, yaralama suçunun, tehdit suçunun ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun nitelikli hali olarak sayılması için kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve 8 kadın milletvekilinin imza attığı Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklif, kadına karşı işlenen öldürme eylemlerinin insan öldürme suçunun, yaralama suçunun, tehdit suçunun ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun nitelikli hali olarak sayılmasını öngörüyor.
Teklife göre kasten adam öldürme suçunun; kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet olarak doğrudan kadına yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenmesi halinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacak.
Teklife göre, kadına yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddet olarak doğrudan kadına yalnızca kadın olduğu için uygulanan ayrımcı şiddet saiki ile işlenen suçlarda takdiri indirim uygulanmayacak.(ANKA)