CHP Manisa Milletvekili Dr. Yıldız Tur Biçer, 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Biçer, kazayı duyduktan kısa süre sonra olay yerine gittiğini anlatırken, kazanın süt tankeri şoförünün dikkatsizliği sonucu şerit ihlalinden kaynaklandığını söyledi. Biçer, şöyle konuştu:

"Yaralıları çevreye savrulmuş olarak gördüm. Daha sonra vefat eden işçilerin götürüldüğü Akhisar Devlet Hastanesi'ne giderek, vefat eden işçilerin aileleri ile görüştüm. Vefat edenlerin ölüm nedenleri hakkında bilgi aldım. Edindiğim bilgiye göre vefat eden 15 işçiden 14'nün kafa travması, 1 kişinin ise iç organlarının zarar görmesi neticesinde hayatını kaybettiğini öğrendim. Kaza neticesinde açık kamyonet üzerinde oturan işçiler yola savrulmuş. Bunun neticesinde ağır kafa travması yaşanmış."

DENETİMLERİN ÖNEMİNİ HATIRLATTI

Salihli'yi Gölmarmara'ya bağlayan yolun denetimsiz olduğuna dikkat çeken CHP'li vekil Biçer, "Bu yol trafiği yoğun olan bir yol. Özellikle bu yol üzerinde sigortasız çalıştırılan tarım işçileri ya traktörlerin römork kasalarında, ya da kaza yapan kamyonet gibi arkalarda bilinçsiz bir şekilde taşınıyor. Bu yolda gerekli denetimler yapılıp, önlemler alınsaydı bu kaza yaşanmazdı. Tarım işçileri her gün çalıştıkları yere giderken hayatlarını ortaya koyuyor" dedi.

Manisa'da katliam gibi kaza!

Manisa'da katliam gibi kaza!

 

SİGORTASIZ ÇALIŞIYORLARDI

Bu kazanın sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu da gündeme getirdiğini dile getiren Biçer, "Kazada hayatını kaybeden tarım işçilerinin hiçbirinin sigortası yoktu. Yani sigortasız olarak tarım sektöründe işçi çalıştırılıyor. Şimdi bu kaza basit bir trafik kazası olarak gündemde yer alacak. Ama eğer bu işçilerin sigortaları olsaydı bir iş kazası niteliği kazanacak ve durum buna göre değerlendirilecekti. Ayrıca işçilerin sigortası olsaydı, hayatını kaybeden işçilerimiz İşçi Sağlığı yönetmeliğine göre taşınacak ve şuan yaşıyor olacaklardı. Bu konuda artık gerekli önlemlerin alınması gerekir. Sigortasız tarım işçisi çalıştırma konusunu en kısa sürede TBMM'ye taşıyacağım" diye konuştu.