Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bartın Milletvekili Adayları Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Aysu Bankoğlu, Bartın’da ikinci termik santralin yapılması planlanan Mugada’da partililerle ve halkla bir araya geldi. Yalçınkaya ve Bankoğlu, yapılması planlanan termik santral projesine karşı mücadele edeceklerini belirterek, “Buraya santral kurulmaması için sizlerle beraber gece ve gündüz mücadele edeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” şeklinde konuştu.

"HALKLA BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alpler Enerji Liman Hizmetleri Madencilik A.Ş’nin, Bartın’ın kıyı şeridindeki Beşköprü Köyü, Mugada plajı yakınlarına kurmak istediği ithal kömüre dayalı "Zafer Termik Elektrik Santrali Liman ve Kül Depolama Alanı Projesi" ve ithal kömürün indirileceği liman projesinin ÇED başvurusunu kabul ederek, 8 Nisan 2015 tarihinde Bakanlığın internet sitesinde duyurdu. Termik santral ÇED başvurusunun kabul edilmesi bölge halkının tepkisine neden oldu. CHP Bartın Milletvekili adayı Yalçınkaya ve Bankoğlu, hafta sonu Mugada’ya giderek burada vatandaşlarla görüşerek, termik santrale karşı gece gündüz halkla birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

"AKP’Yİ TARİHİN KARANLIKLARINA GÖMELİM"
Yalçınkaya, burada yaptığı konuşmada projeyi eleştirerek, “Bu turizm bölgesi olan Mugada’ya termik santral kurdurmayalım. Cennetten bir köşe olan yöremize, bölgenize sahip çıkalım. Buraya santral kurulmaması için sizlerle beraber gece gündüz mücadele edeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” dedi. Yalçınkaya, “7 Haziran milletvekili seçimlerinde AKP tekrar iktidar olursa buralara termik santraller kurarak turizmimizi, tarımımızı ve doğamızı katledecek. Bunlara izin vermeyelim hep beraber birlik olalım, AKP’yi 7 Haziran’da sandıkta tarihin karanlıklarına gömelim” dedi.
CHP Bartın milletvekili adayları Yalçınkaya ve Bankoğlu’nun Mugada’da santrale karşı mücadele toplantısında CHP Batın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, CHP Batın Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan ve CHP Batın İl ve İçe örgütleri hazır bulundu.
ada'da CHP'li milletvekili adayları, "7 Haziran'da AKP'yi tarihin karanlığına gömeceğiz" dediler.