CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümüyle ilgili, "12 Eylül'de mağdur olmuş insanlardan biri olarak, ona rahmet dilemem" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret etti. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci'nin makamında açıklama yapan Akkaya, sendikaların demokrasi içerisinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Eğer sendikalar işlevsizse demokrasinin de bir ayağının eksik olduğu bir gerçektir. Biz emeğin yanındayız. Ama hiçbir sendika da 'Gelsin körü körüne CHP'yi desteklesin' demiyoruz. Doğru da bulmuyoruz. Şu anda Türkiye'de ne yazık ki böyle bir sistem var. Türkiye'deki sendikalar hareketi içerisine baktığımızda özellikle memur sendikaları açısından çok vahim bir süreci yaşıyoruz. Tamamen Ak Parti'nin arka bahçesi konumuna gelmiş" dedi.
CHP iktidarında örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracaklarını belirten Akkaya, "Prosedürü azalmış bir toplu iş sözleşme uygulaması olacak. Yüksek Hakem Kurulu'nu kaldıracağız. Grev lokavtını Avrupa'daki gibi getireceğiz. Sendikalar içerisinde referandum, dayanışma grevleri gibi bunların hepsini Dünya Çalışma Örgütü'nün kabul ettiği normlar seviyesine getireceğiz. Memurlar, grevli toplu iş sözleşmesi hakkına sahip olacak" diye konuştu.
Akkaya, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'nin cenazesinin Devlet Mezarlığı'nda toprağa verileceğinin hatırlatılması üzerine de ölünün arkasından konuşmanın doğru olmadığını belirterek, "Devlet töreni yasaların getirmiş olduğu bir şey. Ben şahsen ona şunu söyleyebilirim: 12 Eylül'de mağdur olmuş insanlardan biri olarak ona rahmet dilemem" dedi.