CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, "CHP’nin kasasının boşaldığı, kurultay salonunun kira parasının bile ödenemeyecek durumda olduğuna yönelik iddialara ne diyorsunuz?” sorusuna Akkaya, şu yanıtı verdi:


“Asparagas bir haber. CHP’nin kasası boşalmış değildir. Çünkü CHP’nin ekonomik sorunu, problemi yoktur bu anlamda. Kim onu çıkartmışsa ‘kasası boşalmış’ dediyse bunu tabii ki ispatlamakla yükümlüdür, çünkü siyasi partiler içinde yeminli mali müşavirle anlaşmış ve dış denetimi yapan bütün hesapları açık, şeffaf olan, internet sayfasında yayınlanan tek parti olduğumuzu da buradan ifade etmek isterim.”

Akkaya ayrıca; Engellilere 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun gereğince aylık bağlandığını ifade eden Akkaya, en önemli sorunlardan birinin de gelir testi uygulaması olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bugün asgari ücretin üçte birinin altında maaş alan geliri olan yani bugünkü tabirle yaklaşık 310-320 lira geliri varsa ne yazık ki bu engelli aylıkları kesiliyor. Yaklaşık 1 milyon 400 bine yakın engellimiz bu gelir testi uygulaması sonucuna aylıkları kesilmiş geriye doğru borçlar çıkartılmıştır.”