Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı mitingler ve mitinglerdeki konuşmaları nedeniyle “tarafsızlığını kaybettiği” ve “Anayasa’yı ihlalle” suçlanırken, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi de propaganda sitesine dönüştü. Erdoğan’ın, muhalefet partilerine yönelik yaptığı konuşmalar, propaganda diliyle hazırlanmış başlıklarla siteye konuluyor. Erdoğan’ın “Kuran’lı propaganda” fotoğrafı da sitedeki yerini aldı.

İSİM VEREREK AKP PROPAGANDASI

Sitede, Erdoğan’ın sözlerine dayanılarak hazırlanan haberde açıkça AKP propagandası yapılarak, şu ifadeler kullanıldı:

“DSP, MHP ve ANAP iktidarı döneminde 25 bankanın battığını, bu dönemden AK Parti iktidarına 40 milyar dolar borç bırakıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem devletin "Zorunlu Tasarruf" adı altında 15 katrilyon, Konut Edindirme Yardımı ile de 3,5 katrilyon işçi ve memurlara borçlandığını, bu borçların hepsinin AK Parti iktidarı tarafından ödendiğini söyledi.”

VE LİDERLER HEDEFTE

Cumhurbaşkanlığı sitesinde Erdoğan’ın siyasi liderleri açıkça hedef alan sözleri de aynen verildi. Bunlardan bazıları şöyle:

KILIÇDAROĞLU’NA: Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor, '–cek, -cak', bir taraftan da diyor ki ‘Bana 4 yıl verin, 4 yılda işsizliği bitireyim’ diyor. Bir taraftan da 'Bu açıkladığım projeyle 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5’e düşecek'. Bu ne perhiz ne lahana turşusu.

DEMİRTAŞ’A: Ne diyor, “Diyanet İşleri bundan bir tane bastırdı, onu da Cumhurbaşkanı'na gönderdi.” Eline diline dursun, ilk etapta 10 bin adet bastırıldı. Tüm Güneydoğu'ya, Doğu'ya gönderildi. İşte ortada “Qur'anaPiroz.”  Burada. Çeşitli dillerde bastırmaya da devam ediyor. Ama bunların Kuran ile ne alakası var. Bir açıklama yapmış, “ben Kur’an'ı babamdan, dedemden öğrendim” diyor. Bizim bu işlere karnımız çok tok.

BENİ “BAŞKAN” YAPIN

Erdoğan’ın “Başkanlık özlemi” de sitede yeraldı. Erdoğan’ın bu konuda bir mitingte söylediği ve Cumhurbaşkanlığı sitesinde de aynen yeralan sözleri şöyle:
“Türkiye'nin artık parlamenter sistemle yoluna devam etme imkânı kalmadı. Bu sistem darbelerle, muhtıralarla, krizlerle zaten bir hayli yıpranmıştı. Şimdi yeni bir arızaya mahal vermeden bu sistemi toptan değiştirme imkânı ortaya çıktı. Artık yapılması gereken yeni Anayasa ve başkanlık sisteminin içini doldurmaktır.”

AKP'nin Yozgat mitingi sosyal medyayı salladı

AKP'nin Yozgat mitingi sosyal medyayı salladı