Van'da 14 Ağustos 2015'te yapılan 'öz yönetim' açıklamasına katılan DBP'li İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav ve 3 kişi hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Eşbaşkan Bidav ve 3 kişi hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan gözaltına alınma kararı çıkarıldı. Ancak yapılan operasyonda adresinde bulunamayan ve hala ulaşılamayan Eşbaşkan Bidav, bugün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

MECLİSE SİYAH BEZ ASTIRDI

Eşbaşkan Aygül Bidav'ın İçişleri Bakanlığı tarafından uzaklaştırılmasına İpekyolu İlçe Belediyesi Meclisi tepki gösterdi. Meclis toplantısına protesto amaçlı siyah bez astıran Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, İçişleri Bakanlığı'nın bu kararının siyasi olduğunu söyledi. Keser şöyle dedi:

"Diğer siyasi partilerin belediye başkanları hakkında sayısız dava olmasına rağmen görevden alınmazken, DBP belediyelerinde bu durum değişebiliyor. AKP yargıyı da kendilerine bir araç, bir malzeme haline getirmiş durumda. Eşbaşkanımız Aygül Bidav hakkında alınan karar ne olursa olsun, yine de bu halkın ve bizlerin eşbaşkanı olmaya devam edecektir." (DHA)