Şiddeli lodosun yükselttiği deniz suyu ve dalgalar Kadıköy'den Pendik'e uzanan sahil yolunun büyük bölümünün sular altında kalmasına neden oldu. Çok sayıda araç yükselen deniz sularının altında kaldı. Ulaşım tamamen durdu.

Kadıköy'den itibaren Pendik sahil yoluna kadar lodos nedeniyle sahil şeridi lodosla kabaran deniz suyunun altında kaldı.



UYARI: SAHİL YOLUNU KULLANMAYIN

Fırtınanın etkisiyle Anadolu ve Avrupa Yakası'nda sahil yolunda deniz sularının yola kadar ulaşması nedeniyle trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Trafik kontrol merkezi yetkilileri sahil yollarını kullanmamayı öneriyor.

Saat 18:45 itibariyle Avrupa Yakası'nda Zeytinburnu - Yenikapı istikameti; Anadolu Yakası'nda ise Suadiye - Kartal istikametinde ulaşım sağlanamıyor.



ARAÇLAR SULAR ALTINDA

Şiddetli lodosun yükselttiği dalgalar, Kadıköy'den Pendik'e kadar uzanan sahil yolunun büyük bölümünü su altında bıraktı. Çok sayıda araç yükselen deniz sularının altında kaldı. Ulaşım tamamen durdu. İtfaiye ekipleri, Pendik'te su içinde kalan araçları kurtarmak için seferber oldu.



(Fotoğraflar: Bora Elber / Caddebostan)

CADDEBOSTAN'DA LODOS DEHŞETİ

Caddebostan'da şiddetli lodos dehşet saçtı. Caddebostan'dan Suadiye'ye kadar uzanan sahil yolunu su bastı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.



Metrelerce yükseklikteki dev dalgalar dalga kıranı aştı, tekneleri ya batırdı ya da batma noktasına  Otomobiller de dalgalara teslim oldu.



İtfaiye ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar bölgede kalan araçları kurtarma çalışması yaptı



Akşam saatlerinde şiddetini artıran lodos, yüksekliği birkaç metreyi bulan dalgalara yol açtı. Dalgaların etkisiyle mendirek içerisinde bağlı olan tekneler ya battı ya da batma noktasına geldi. Dalgalar, kıyıda bulunan çok büyük kayaları da sahile doğru sürükledi. Kuvvetli rüzgar bazı ağaçların devrilmesine de neden olurken, denizin kabarması ve dalgalar nedeniyle Caddebostan'dan Suadiye'ye kadar uzanan sahil yolunu su bastı. Çok sayıda araç su içinde mahsur kalırken, sürücü ve yolcuları itfaiye ekipleri kurtardı. Su baskını nedeniyle Caddebostan'dan itibaren sahil yolu tamamen trafiğe kapandı.