ŞENOL GEZER/SÖZCÜ
Polis eşgalleri  belirlenen saldırganları arıyor, şüpheli örgüt ise liderinin intikamını almak isteyen TİKKO.



Fehmi Altınbilek'in tedavisi sürüyor

Fehmi Altınbilek'in tedavisi sürüyor


Saldırı, 7 Haziran'da Beşiktaş Kesebir Caddesi'nde meydana geldi. Oy kullanmak için gittikleri İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı Nizamiyesi'nden  yürüyerek çıkan Fehmi Altınbilek (67) ve 66 yaşındaki öğretmen eşi,   motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Kasklı saldırganlar, kısa sürede izini kaybettirirken, eylemde kullanılan motosiklet ise Abbasağa Parkı'nda bulundu. Üzerlerinden "Asuman-Çetin Oğuz" adına düzenlenmiş kimlikler çıkan çift, Gayrettepe'deki bir özel hastaneye kaldırıldı. Eylemin izini süren SÖZCÜ, karnından ve bacağından vurulan kişinin emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi Asuman Altınbilek olduğunu belirledi.



PKK'dan askeri birliğe saldırı!

PKK'dan askeri birliğe saldırı!


 

Siyasi tarihe, "Kızıldere katliamı" olarak giren ve Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile  TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın yaralı olarak yakalandığı operasyonu yöneten emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi, akşam saatlerinde geniş güvenlik çemberinde GATA'ya kaldırıldı. Yoğun bakımda tutulan çiftin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.



Diyarbakır'dan kötü haber

Diyarbakır'dan kötü haber


 

Eylemden hemen sonra İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, büyük operasyon başlattı. Dedektifler, binlerce dakikalık güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Eldeki bilgilere göre, Albay Altınbilek'in adı, Türkiye'yi parçalamak için yoğun çaba gösteren sol örgütlerin tamamının ölüm listesinde yer alıyordu. Şüphelerin yoğunlaştığı örgütlerin başında ise Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TİKKO), geliyor. Altınbilek'in açığa çıkmamak için kendi isteği ve ısrarıyla koruma almadığı da öğrenildi.



PKK'dan askeri birliğe saldırı!

PKK'dan askeri birliğe saldırı!


 

1970-80 ve 90'lı yıllarda çok sayıda önemli operasyona katılan emekli Albay Fehmi Altınbilek, Ankara'da suikasta kurban giden albay Cem Ersever ile emekli albay Veli Küçük'ün yakın çalışma arkadaşı olarak da biliniyordu.