İstanbul'da kendilerini Afrikalı işadamı olarak tanıtan iki şüpheli ellerinde sözde özel bir solüsyonla yıkandığında dolar banknotu haline gelen kağıtlar olduğunu söyleyerek kandırdıkları Türk işadamını 286 bin dolar dolandırdı. İşadamının parayı verdikten sonra dolandırıldığını anlayarak polise gitmesi üzerine şüpheliler yakalandı. Angola ve Kamerun uyruklu şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAĞITLAR DOLAR OLACAK DİYE KANDIRMIŞLAR

Ataşehir'de polise başvuran Türk işadamı İ.D.(46) dolandırıldığını söyleyerek şikayette bulundu. İşadamı İ.D. şikayet dilekçesinde "Benimle internet üzerinden irtibata geçtiler. Kendilerini Afrikalı işadamı olarak tanıttılar. Amerika'nın kendilerine dolaylı yoldan yardım etmek için özel bir solüsyonla yıkandığında dolar haline gelen kağıtlar verdiğini, konsolosluktan bu solüsyona almak için kendilerine yardım etmemi istediler. Ne kadar para verirsem ertesi gün iki katını geri alacağımı söylediler. Önümde ufak bir gösteri yaptılar. Kağıt parçası 100 dolarlık banknota dönünce onlara inandım. Onlara 286 bin dolar para teslim ettim. Ancak birkaç gün geçmesine rağmen paramı türlü bahanelerle alamadım. Bir arkadaşıma durumu anlattığımda dolandırıldığını anladım." dedi.

TEKRAR PARA ALMAYA GELİNCE YAKALANDILAR

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri İşadamına şüphelileri bir kez daha aramasını ve para vermek istediğini söylemesini istedi. Bunun üzerine İşadamı İ.D. şüphelileri arayarak 400 bin dolar daha bulduğunu bu parayı da ikiye katlamak istediğini söyledi. Şüphelilerin parayı almaya geldikleri yerde pusu kuran dedektifler Angola uyruklu Ali M.(23) ile Kamerun uyruklu Ngueou A.P.(43) yakaladı.

AFRİKALI DOLANDIRICILAR TUTUKLANDI

Türkiye'de kaçak olarak bulundukları öğrenilen şüpheliler olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandı. Şüpheliler işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

DHA