İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, 80 mezununu törenle uğurladı. Okulu birincilikle bitiren Zuhal Abasıyanık'ın diplomasını, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'a ithaf etmesi büyük alkış aldı.

Sabancı Kültür Sarayı'nda, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'ndan mezun olan 80 öğrenci için düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Murat Özgören de katıldı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi marka olmuş bir üniversiteden mezun olan öğrencileri kutladığını belirterek, “Bizlere emanet edilen gençleri, mezun edip meslek sahibi olarak hayata uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi, öğrenci sayısı bakımından İzmir'in en büyük üniversitesidir. Bologna Süreci'ni tamamlayarak AB kriterlerini yerine getiren ve yurtdışında tanınan ender üniversitelerden biriyiz. 166 bölümümüzden her yıl binlerce mezun veriyoruz. Tınaztepe ve İnciraltı'ndaki sağlık yerleşkelerimizde kurulan teknoparklarla önemli çalışmalar yapıyoruz. Eylül ayında Türkiye, Ortadoğu ve Orta Avrupa'nın en büyük Biyotıp ve Genom Enstitüsü'nü açacağız" dedi.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sema Savcı ise bugüne kadar yüksekokuldan bin lisans, 200 yüksek lisans ve 50'ye yakın doktora öğrencisi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Mezun olan tüm öğrencilerimi kutluyorum, genç meslektaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
Yüksekokulu birincilikle bitiren Zuhal Abasıyanık, mezun olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Diplomamı, mezuniyetini göremeyecek olan Özgecan Aslan'a ithaf ediyorum. Çağdaş Türk kadını olarak yetişmemde büyük emekleri olan, bizleri bugünlere taşıyan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum" dedi.
Törenin sonunda diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.