CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, 2012 yılından itibaren Atatürk’ün hutbelerde anılmasına sansür, adeta yasak konulduğunu iddia etti.

Özkes, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 13 Mart Cuma günü tüm camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Çanakkale Şehitlerine…” başlıklı bir hutbe okunduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferinin anlatıldığı hutbede Mustafa Kemal Atatürk’ün adı anılmadı” dedi.

Özkes, 2012 yılından itibaren Atatürk’ün hutbelerde anılmasına sansür, adeta yasak konulduğunu iddia ederek, “Atatürk’ün kurduğu Diyanet, Çanakkale Zaferinin anlatıldığı hutbede Atatürk’ü anmıyor” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Özkes, “Davutoğlu Cuma namazını Paterson kentinde bulunan New Jersey Ulu Camii’nde kıldı. Davutoğlu mikrofonu alarak camide bir konuşma yapıyor. Camide hazır bulunan bir kamerada Davutoğlu’nun konuşmasını görüntülüyor. Davutoğlu’nun camiye geç gelmesi nedeniyle, namazı 30 dakika geç kıldıran imam cemaatten özür diliyor. Bu görüntüler, Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri öncesinde camileri siyasi arenaya dönüştüreceğinin, propaganda merkezleri haline getireceğinin, seçim bürolarına çevireceğinin sinyalleridir” dedi.

-“HALKINDAN KORKAN İDARECİLERİN BİR YANSIMASI BU”-
Bir basın mensubunun, “Çanakkale törenleri vatandaşa kapatıldı, ne diyorsunuz?” sorusuna Özkes, “Halkından korkan idarecilerin bir yansıması bu” dedi.
“Kabataş olayında kendisine saldırıldığını öne süren hanımefendinin iki olayı daha ortaya çıkmış, selektör yaktığı için birinden rahatsız olmuş, ne diyorsunuz?” sorusuna Özkes, “Sokakta giderken araba sürücülerinin selektör yakmaması lazım, çünkü bir AKP’li geçiyor olabilir oradan. Böyle saçma, böyle abuk, böyle garip gülünç bir durum” yanıtını verdi.

-MAÇ TAHMİNİNDE BULUNDU-
Hafta sonu yapılacak derbi maçının sonucuna ilişkin soruya da Özkes, “Ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe kazanır” dedi.