Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki taşkın riskine karşı Karaağaç mahallesinde yaklaşık 500 kişiyle, Değirmenköy'ün tamamının tahliye edileceğini açıkladı.



BELEDİYE DE ALARMA GEÇTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'deki nehir debilerinin beklenenden çok daha ani yükseldiğini söyledi. Gürkan, debisi yükseldiği için taşan Tunca Nehri çevresinde incelemelerde bulundu. Gürkan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece, nehirlerde ciddi bir su yükselmesi ve tehdidi olduğunu söylediklerini anımsattı.



Arda Nehri'nin debisinin 1573 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nin debisinin ise ise 1200'ler seviyesinde olduğunu belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Nehir debileri, umulandan ve beklenenden daha çok ani bir yükselişe geçti ve bunun artacağında endişe ediyoruz. DSİ yetkilileri de bununla ilgili uyarıda bulunuyorlar. Vali Bey ile birazdan kriz masasını toplayacağız. Büyük ihtimalle Karaağaç Semtimizin Arda Nehri'ne en yakın noktasındaki Göl Mahallesi'ni boşaltma kararı vereceğiz. Çünkü bu tür durumlarda mal güvenliği öncesi can güvenliğini sağlamamız gerekiyor."