Sözcü Plus Giriş

El yakan ‘intifada mutfağı’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün yazdığı yemek kitabı el yakıyor

Güncellenme: 12:32, 24/06/2015
El yakan ‘intifada mutfağı’

Deniz AYHAN/ANKARA

Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonunda ‘'Bizi çok üzdüler. Şimdilik susuyorum, ama asıl intifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım” diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün yazdığı yemek kitabı piyasaya çıktı.

El yakan kitabın fiyatı tam 75 lira… “Tokanadan Sofraya, Kayseri Yemekleri” isimli kitap, fiyatları 20 ila 40 lira arasında değişen yemek kitapları arasında da en pahalısı oldu.

Yemek kültürünün ülke tanıtımında çok önemli olduğunu ifade eden Hayrünnisa Gül, eşinin Cumhurbaşkanlığı süresi boyunca Türkiye'yi ziyarete gelen devlet başkanlarını ve eşlerini geleneksel Türk misafirperverliği ile ağırladığını anlattı.

BİLİNMEYENLER DE VAR

Gül kitabının içeriğini “Köşk menülerinde Anadolu'nun her yöresinden, Karadeniz'den Akdeniz'e, Ege'den Güneydoğu Anadolu'ya kadar her bölgeden tarifler sıkça yer aldı. Kayserili olduğumuz için tabii ki, Kayseri mutfağının yeri hep ayrı oldu.” Sözleriyle anlattı.

Bayan Gül'ün kitabında, Pit Pit Pilavı, Kabak Çıtması, Piruhu Mantısı, Kravat Böreği, Aside gibi, Kayseri mutfağına özgü, fazlaca bilinmeyen yemek ve tatlı tarifleri de bulunuyor.