İstanbul Taksim Meydanı’nda önceki gün, polis noktasına Kalaşnikofla ateş açan saldırganın "canlı bomba" olduğu öne sürülen terör örgütü DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi. Saçlarını sarıya boyatan kadın teröristin kimliği, kaçarken bindiği taksi ile yere attığı silahtaki parmak izinden ve düşürdüğü şalın üzerindeki saç telinden belirlendi. Terörist her yerde aranıyor.

Bölgede paniğe sebep olan saldırı, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Sular İdaresi'nin önünde bekleyen İstanbul Emniyeti'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne ait aracın bulunduğu yere gelen siyah giyimli bir kadın, AK 47 tipi uzun namlulu silahla ateş açtı. Polis araçlarına mermiler isabet etti.

OPERASYON ÜSTÜNE OPERASYON
Şarjöründeki mermi tükenen sarı saçlı saldırgan, daha sonra tabancasıyla ateş etmeyi sürdürdü. Eylemin ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, saldırganın örgütünü ve kimliğini uzun namlulu silahın üzerindeki parmak izinden belirledi. Buna göre teröristin, 6 Ocak'ta Sultanahmet'te 1 polisin şehit düştüğü canlı bomba saldırısının ardından adı gündeme gelen DHKP-C militanı Elif Sultan Kalsen olduğu tespit edildi. Elif Sultan Kalsen'i bulmak için yoğun çaba gösteren TEM görevlileri, dün saat 03.00 sıralarında DHKP-C'ye yönelik operasyon başlattı. Kartal ve Maltepe ilçelerinde daha önceden tespit edilen 5 adrese "eş zamanlı" operasyon düzenleyen TEM Özel Tim, 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Yetkililer, kimliği belirlenen kadın terörist Elif Sultan Kalsen'in yakalanmasının an meselesi olduğunu belirtti.