KAMİL ELİBOL/ANKARA

Çağlayan Adliyesi’nde Berkin Elvan Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden yasadışı terör örgütünün genel seçimler öncesi devriye gezen ekiplere, kamu binalarında nöbet tutan personel ile yalnız yaşayan polislere dönük silahlı-bombalı saldırı planladığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütünün varlığını sürdürmek, taban desteğini kaybetmemek ve kitlelere “Güçlü bir yapı olduğunu” kanıtlayabilmek amacıyla sansasyonel eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

POLİS ALARMDA

İstihbarat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan rapor üzerine polis ülke çapında alarma geçti. Raporda, valilik, adliye, emniyet binaları, polis merkezleri, kontrol noktaları dışında İNG, HSBC ile Amerikan Kültür Derneği gibi yerleri “hedef” alınabileceği bildirildi.

81 İl Emniyeti’ne gönderilen raporda, illegal terör örgütünce gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlere karşı polislerin duyarlı hale getirilmesi ve istihbari çalışmalara ağırlık verilmesi istenildi. Terör eylemlerine yönelik özellikle kamu binalarında yalnız nöbet tutan personel ile yalnız bulunan resmi polisler uyarıldı.

EYLEM BİLANÇOSU

EGM raporunda, sol terör örgütünün 2012-2015 yıllarında düzenlediği eylemlerin kanlı bilançosunu da yer aldı. Son yıllarda gerçekleşen operasyonlar sonrası örgüt kadrolarında ve hareket alanında daralmayı aşmak ve varlığını ispat gayesiyle emniyet mensupları ve polis binalarına “intikam” saldırıları tasarladığı belirtilen raporda eylem envanteri de çıkarıldı.

Örgütün son iki eylemi 1 Nisan 2015’de Çağlayan Adliyesi’nde Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol adlı militanlarca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi oldu.2 Nisan 2015’de ise Elif Sultan Kalsen isimli terör örgütü üyesince İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi, iki polis memuru hafif yaralandı. Terörist ölü ele geçirildi.