Türkiye'nin siyasi gündemine bir fenomen olarak yerleşen Fuat Avni ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Fuat Avninin Emre Uslu olduğu iddia edildi. Akşam gazetesinin "Fuat Avni, Emre Uslu çıktı" haberinde; Emniyet'teki bazı polislerle irtibat halinde olan Uslu'nun operasyon bilgilerini sızdıran polislerin hesaplarına para yatırdığı ve "terfi ettirme" gibi çeşitli vaadlerde bulunduğu ifade edildi. Peki Emre uslu kimdir ve Emre Uslu iddiaları nasıl cevap verdi?

EMRE USLU KİMDİR?


Emre Uslu ya da gerçek ismi ile Emrullah Uslu 1997 senesinde Polis Akademisi`nden mezun oldu. Komiser yardımcısı olarak Türk Emniyet teşkilatı içinde çeşitli birimlerde görev yaptı. Komiser rütbesine yükseldikten sonra ise EGM Terörle Mücadele Daire Başkanlığı`nda görev yapan Emre Uslu Yüksek lisans eğitimini gerçekleştirmek amacıyla 2001 senesinin ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri`ne gitti.

Kendi sitesinde yer alan bilgilere göre Washington DC’de bulunan Jamestown Foundation adlı düşünce kuruluşunda analist olarak görev yapmakta ve burada Türk siyaseti, Kürt sorunu ve terör konularında analizler kaleme almaktadır.

Daha önceden de The New Anatolian gazetesinde köşe yazarlığı yapan Emre Uslu şuan Taraf gazetesinde Açılım adlı köşede köşe yazarlığı görevini yapmaktadır.

"FUAT AVNİ BENSEM ALLAH BENİ KAHRETSİN"


Emre Uslu gazetenin iddiasına kişisel internet sitesinden yanıt verdi. Uslu ''Daha önce de Fuat Avni’nin ben olduğuma dair kumpas haberleri çıkmıştı. Bu haberlere karşı davalarımız açtık. Davalar devam ediyor. Erdoğan’la olaylı bir şekilde ayrılan Fidan veya çevresi Erdoğan cephesinden gelecek “Fuat Avni’yi bile bulamadı. Nasıl MİT müsteşarı?” eleştirilerinin önünü almak için böylesi bir girişimde bulunmuş olabilir. Eğer Fuat Avni ben isem, veya Fuat Avni hesabını ben kullanıyorsam, herhangi bir zamanda ben kullandıysam, Allah beni kahretsin, perma perişan etsin.'' diye konuştu.