Metro, metrobüs seferlerdi durdu, vatandaş perişan oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’nin Twitter hesabından yaptığı “Trafik ışıkları çalışmıyor” duyurusu, adeta yollardaki tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin bazı bölgelerinden elektrikler kesildi. Enerji Bakanlığı, 15 yıldır ilk kez böyle bir olay yaşandığını açıkladı. Kesinti başta ulaşım olmak üzere birçok konuda vatandaşın hayatını olumsuz yönde etkiledi. Metro ve metrobüs seferlerine ara verildi, vatandaşlar otobüslere yönlendirildi.

HASTANELERE DİKKAT!

Trafik ışıklarının yanında elektrik kesintisi yaşayan şehirlerde büyük sorunlar yaşanıyor. Özellikle jeneratör bulundurmayan hastanelerin yoğun bakım servisleri ve yeni doğan ünitelerinde çok büyük sorun yaşanabilir. Yaşanması muhtemel sorunlar hastanelerle de sınırlı değil. Özellikle soğuk hava depoları gibi sürekli elektriğe ihtiyaç duyulan alanlarda büyük sıkıntı yaşanabilir. elektrik kesintisinin devam etmesi su dağıtım istasyonlarının elektrikle çalışması nedeniyle bazı şehirlerde su kesintisine de yol açabilir.