Karşıyaka ilçesinde yeralan Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda iddiaya göre zemin katta olması gereken engellilerin yoğun olduğu sandık üçüncü kata kurulduğu için pek çok engelli ve yaşlı yakınlarını ve vatandaşlarının kolları arasında merdivenlerden taşındı.

Seçimlerin en büyük çilelerinden biri olan engelli ve yaşlı seçmenlerin ikinci ve üçüncü katlara taşınması sorunu bu seçimde de çözülümedi. Karşıyaka'da Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda engellilerle ilgili bu sorun krize dönüştü. Çok sayıda engelli seçmen yakınlarının veya duyarlı vatandaşların yardımıyla üçüncü kattaki sınıfta yeralan sandıkta oy kullanması için taşındı. Okuldaki sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını belirten HDP 2. Bölge Milletvekili adayı Semra Uzunok, " 2194 nolu sandık ilçe seçim kurulundan gelen listede zeminde görülüyor. Engellilerin oy kullanması için hazırlanmış. Okul girişindeki rampadan giren engelli zemine oy kullanabilecekti. Ancak, bu sandık üçüncü kata kurulmuş. Bazı engelliler yukarı çıkamadıkları için geri döndü. Bazıları ise zorlukla ellerde taşınarak sandığa çıkarıldı. İlçe seçim kuruluna sandığın zemin kata indirilmesi için girişimlerde bulunduk. Sonuç alamadık" dedi.

Tekerli sandalyesiyle oy kullanmak için gelen ancak üçüncü kata çıkamayan 80 yaşındaki Kadriye Onar, yakınları ve diğer seçmenlerin yardımyla sandalyesiyle birlikte kollarda taşınarak üçüncü kata çıkarıldı. Onan, oyunun kullandıktan sonra sandık müşahidleri ve oyunu kullanmaya gelenler tarafından alkışlandı. Onan, üçüncü katı çıkmak zorunda kalmasıyla ilgili "geçmiş yıllarda alt katlarda kullandırıyorlardı. Bu sene olmadı. Vazifelerini yapsınlar" dedi. Onan ve diğer engelli seçmenler merdivenlerden taşınırken bazı vatandaşlar, "Allah Razı Olsun YSK. Oy kullanmamız için her türlü kolaylığı gösteriyor" diye tepki gösterdiler. Bu okulda çok sayıda engelli, yaşlı ve ameliyat olması nedeniyle yürüyemeyen çok sayıda kişi zor koşullarda yukarı çıkarak oy kullanabildi. Okul sorumluları, İlçe Seçim Kurulu'ndan oy verme işlemi başladıktan sonra kendilerine sandığın zemin kata alınmasıyla ilgili herhangi bir talimat gelmediğini belirtti.

TBMM Başkan Vekili CHP'li Güldal Mumcu'nun halası 80 yaşındaki engelli Tülay Vapurcu da oyunu Cemil Akyüz İlköğretim Okulu'nda kullandı. Vapurcu "Vatan ve milletin ayakta durması için oy kullanmak şart. 80 yaşındayım ve oyumu kullandım. Damadım beni getiriyor. Bu nedenle engel yok" dedi.

KOCAOĞLU:  SEÇİMDEN BARIŞ, ADALET VE DEMOKRASİ ÇIKSIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7 Haziran genel seçimi için oyunu Bornova İlçesi'ndeki Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde kullandı. Kocaoğlu, okula eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu birlikte geldi. Bahçede bir süre vatandaşlarla sohbet eden Kocaoğlu, daha sonra ikinci kattaki 1175 nolu sandığın bulunduğu sınıfa çıktı. Önce eşi Türkegül Kocağlu daha sonra ise Aziz Kocaoğlu oy kullandı. Sandık başında eşiyle birlikte basın mensuplarına poz veren Başkan Kocaoğlu, okulun bahçesinde seçimle ilgili değerlendirme yaptı. Ülkenin sıkıntılı sürecinde bu seçimden barışın, adaletin, demokrasinin çıkmasını istediğini belirten Başkan Kocaoğlu, "En çok buna ihtiyacımız var. Devlet kurumlarının güçlenmesi, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenmesi temennimiz. Siyasetin daha adil ve evrensel hukuk kurallarına uygun işlemesini diliyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Kocaoğlu'nun oy kullandığı Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde Emel Çay isimli seçmen ise oy vermeye kızı 5.5 yaşındaki Melis'le birlikte geldi. Çay, oy pusulasını koyduğu zarfı da kızıyla birlikte sandığa attı. (DHA)

Diyarbakır'da bombalı saldırıda yaralananlar da oy kullandı

Diyarbakır'da bombalı saldırıda yaralananlar da oy kullandı