Van-Erciş Karayolu katliam gibi bir kazaya daha şahit oldu. Saat 08.30'de bir kamyonet ile minibüsün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybetti.

FOTO:DHA Minibüsteki öğrencilerin Çaldıran'dan Van'a açık öğretim sınavı için gittikleri öğrenildi.
Feci kaza Van-Erciş karayolu 22'nci kilometresindeki akaryakıt istasyonu yakınında meydana geldi. Çaldıran İlçesi'nden sürücü belgesi almak için yazılı sınava girecek kursiyerleri kent merkezine taşıyan İsmet Ağaç idaresindeki 65 HC 593 plakalı minibüs ile Van'dan Erciş'e gitmekte olan Hamdi Tel yönetimindeki temizlik malzemesi taşıyan 06 DC 2741 plakalı kamyonet, hatalı sollama sonucu kafa kafaya çarpıştı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yol trafiğe kapatıldı.

Kaza sonrası araçlarda sıkışanları ölenlerin cesetlerini AFAD ekipleri güçlükle çıkarabildi. Kazayı duyan ölenlerin aileleri olay yerine akın ederek, yakınlarını teşhis etmeye çalıştı. Jandarma ve polis olay yerinde inceleme yaparak soruşturma başlattı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI


Kazada sınava girecek olan ücretli öğretmen Ümit Batmaz, ücretli öğretmen Rafiye Ceylan (27) ile astsubay eşi Kudret Ceylan (30), Barış Turan, Turan Aladağ (28), Sait Işık (33), Murat Ateş (23), Mehmet Tokmak (17), Muhammet Yalçınkaya, minibüs sürücüsü İsmet Ağaç (31) ve kamyonet sürücüsü Hamdi Tel (36) hayatını kaybetti. Ölenlerden Mehmet Tokmak'ın da kamyonette bulunduğu belirlendi.

Kazada ağır yaralanan 4 kişi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yoğun bakıma alındı. Kaza sonrası hurdaya dönen araçlar çekicilerle yoldan kaldırıldı. Kaza nedeniyle kapanan yol 1.5 saat sonra yeniden kontrollü olarak trafiğe açıldı. Ceset torbalarına konulan cenazeler de ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi morguna alındı. Cenazelerin yapılacak otopsinin ardından ailelerine teslim edileceği belirtildi.

VALİLİK'TEN  AÇIKLAMA GELDİ


Van Valiliği kazayla ilgili yazılı açıklama yaparak, kazanın şerit ihlalinden meydana geldiğini belirtti. Valilik açıklaması şöyle:

"Erciş Karayolu 22'nci kilometresi Tuşba İlçesi Göllü Mahallesi mevkiinde, 12 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 09.00 sıralarında çift taraflı, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Çaldıran ilçesinden sürücü kursu kursiyerlerini taşıyan İ.A. yönetimindeki 65 HC 593 plakalı minibüsün, bölünmüş yolda karşı yönden gelen H.T. yönetimindeki 06 DL 2741 plakalı kapalı kasa kamyonetle Göllü Mahallesi mevkiinde hatalı şerit değiştirmek sonucu çarpışmıştır. Kazada araç sürücüleri dahil toplam 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştır."