Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valiliğince organize edilen kahvaltıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap etti.

Erdoğan'ın gündeminde bazı gazetelerin ortaya attığı "Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" iddiaları vardı. Fuat Avni'ye "Terörist olduğunu biliyoruz. Delikanlıysan çık ortaya" diye seslenen Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın Malatya konuşmasından satır başları;

"KIZIMLA İLGİLİ TEHDİTLER ORTAYA ÇIKTI"

"Dün gazetelerde görmüşsünüzdür: Bir hafta önce de ailece tehdit aldığımızı söylemiştim. Şimdi kızımla, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Aylardır ortaya çıkan isim var. Delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niye bu işi yapıyorsun. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsın. Sende yürek varsa delikanlılık varsa kod adıyla ortaya çıkma. Terör örgütünün mensubusun. O yüzden kod adıyla konuşursun.

Ana muhalefetle özel görüşmeler ve adeta onlara bilgi veriyorlar. Kızımla ilgili öldürmek için emir verdiklerini söylüyorlar. Allah’ın verdiği ömrü kimsenin geri almaya hakkı yok."

"PKK BİLE BÖYLE YAPMADI"

"Yardım diye topladıkları paralarla ticari işler yapıyorlar. Kurdukları bankayla kendi
şirketlerine usulsüz şekilde kaynaklar aktarıyorlar. Türkiye'yi dünyaya şikayet
etmek için kullanıyorlar. Para yedirerek ve Türkiye'yi onlara şikayet ediyorlar.
İnanın böyle bir tavrın içinde PKK bile olmadı. Bu denli bir tavrın içinde
olmadı. Onlar bu işleri silahlı yaptılar. Zaman zaman benzer şeyleri onlar da
yaptılar ama bu denli bu işi başaramadılar. Böyle bir şey olabilir mi? İşte
yolsuzluk budur, işte hırsızlık budur, en büyük ahlaksızlık budur. Bu yapı
maalesef ülkemizde sivil toplum kuruluşlarına, gönüllü teşekküllere, cemaatlere
çok büyük zarar verdi" dedi.

"ANKEBUT YAPI..."

"Biz bu yapıyla (paralel yapı) mücadele etmeye başladığımızda kimileri bize şunu söyledi: 'Gayretullah'a dokunmaktan' bahsediyorlardı bize. Asıl Müslümanlara zulmedenlere ram olanların, onlarla al takke ver külah ilişkiye girenlerin yanında yer almak, buna müsamaha göstermek Gayretullah'a dokunur. Burada eksikten, kusurdan, hatadan, basit zaaflardan, masum ısrardan bahs etmiyoruz. Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kastedenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan söz ediyoruz."