Erzincan'da ulaşıma kar ve tipi engeli. Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane karayolunda bugün saat 17.00 sıralarında etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi, her iki karayolunda da ulaşımı durdurdu.




Erzincan-Sivas karayolunun 40'ncı kilometresinde Sakaltutan geçidinde, kar yağışı ve yoğun tipi, ağır tonajlı araçların kayarak yolu trafiğe kapatmasına neden oldu. Kar yağışı ve kayan araçlar nedeniyle ulaşım sağlanamayınca Erzincan-Sivas karayolu hem Erzincan hem de Refahiye yönünden ulaşıma kapatıldı.

 

Bölge Trafik ekipleri, Erzincan Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında yolu keserken, Erzincan yönünden Sivas istikametine giden çok sayıda yolcu otobüsü, TIR ve kamyonun, geçişine izin vermedi. Sürücüler ve yolcular, mahsur kaldıklarını belirterek, karayolları ekiplerinin yeterince çalışmadığını öne sürdüler.

Öte yandan Erzincan- Gümüşhane karayolunda da kar ve tipi etkisini gösterirken, bu güzergaha giden araçlara da izin verilmedi. Karayolları ekiplerinin kapanan her iki güzergahı trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.