İstanbul Bağcılar’da 2 Mayıs 2014 tarihinde tartıştığı eşi Remziye Eripek’i sopa ile döverek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında, "Yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Celal Eripek, "Bilinçli taksirle adam öldürme" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 13 aydır tutuklu olan Celal Eripek, kararla birlikte tahliye edildi.

Mutlu Kaya’nın ilk görüntüsü

Mutlu Kaya’nın ilk görüntüsü


Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Celal Eripek ile tarafların avukatları katıldı.

SAVCI ‘BİLİNÇLİ TAKSİRLE’ CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

5 gündür kayıp aranıyor!

5 gündür kayıp aranıyor!


Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan savcı Sinan Coşar, Celal Eripek’in 2 Mayıs 2014 tarihinde tartıştığı eşi Remziye Eripek’e tekme, tokat ve sopa ile karnına vurduğunu hatırlattı. Maktul Remziye Eripek’in kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini hatırlatan savcı Coşar, maruz kaldığı darp olayının kronik kalp hastası olan maktulün efor ve stresini tetikleyerek ölümüne neden olduğunu belirterek, olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağının bulunduğunu belirtti. Savcı Coşar, Celal Eripek’in "Bilinçli taksirle adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

MÜŞTEKİ AVUKATI "KASTLA ADAM ÖLDÜRME SUÇU VAR" DEDİ

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Züleyha Gülüm, sanığın olay meydana gelmeden önce eşini ve kızını daha önceden de dövdüğünü belirterek, "Kalp hastası bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetikleneceği ve ölümle sonuçlanacağı herkesçe bilinmektedir. Kalp hastası eşine fiziksel şiddet uyguladığında öleceğini bilmelidir. Sanığın olası kastla insan öldürme suçundan cezalandırılması gerekir" dedi.

Son sözü sorulan Celal Eripek, "Ben eşimi seviyordum. Çok üzgünüm" dedi.

3 YIL 4 AY HAPİSLE CEZALANDIRILIP TAHLİYE EDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Celal Eripek’i "Bilinçli taksirle adam öldürme" suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme bu cezayı altıda bir oranında indirerek 3 yıl 4 aya düşürdü. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak sanığın tahliyesine karar verdi.

TEYZESİNDEN TEPKİ

Duruşmayı takip eden maktul Remziye Eripek’in teyzesi Gülten Okta, hem cezaya hem de tahliye kararına tepki gösterdi. Yeğeninin evliliği boyunca işkence çektiğini, çocukları için buna katlandığını savunan Gülten Okta, "suçu neydi onu öyle yaptı. Adale yerini bulsun, serbest bırakmasın istiyorum" dedi.

AVUKATLARI DA KARARA TEPKİLİ

Duruşmadan sonra bir basın açıklaması yapan müşteki avukatları da karara tepki gösterdiler. Avukatlar adına açıklama yapan Züleyha Gülüm, kadın cinayetlerinin durdurulamamasının bir nedeninin de yargı sistemi olduğunu söyleyen Avukat Gülüm, "Kadınlar öldüğünde ceza verilmesi konusunda yargı sistemi çok geri duruyor, erkekleri aklıyor. Çok kısa süreli cezalarla erkekler, gerekli yaptırım uygulanmadan cezaevlerinden bırakılıyor. Bu davada da aynısı oldu ve taksirle öldürmekten 3 yıl 4 ay gibi çok düşük bir ceza aldı" dedi. Sanığın geleceği gerekçe gösterilerek iyi hal indiriminden yararlandırıldığını hatırlatan Avukat Gülüm, "Oysa öldürülen müvekkil şu anda hayatta değil, onun bir geleceği bile kalmadı. Sanık ise serbest bırakıldı. Bir kadın hiç öldürülmemiş gibi, iki çocuğu annelerinden ayırmamış gibi önünde kocaman bir hayat var. 17 yıldır evliler 17 yıldır şiddet görüyor" dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Celal Eripek’in 2 Mayıs 2014 tarihinde evinde tartıştığı eşi Remziye Eripek’i darp ettiği, ardından da balkondan aldığı 69 santimlik sopayla dövdüğü belirtilmiş, yediği dayak sonucu fenalaşan kusmaya başlayan Remziye Eripek’in eşi Celal Eripek tarafından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen raporda, kronik kalp ve damar hastası olan Remziye Eripek’in yediği dayağın efor ve stresini tetiklediği, bunun sonucunda da ani kardiyak ölüme neden olduğu kaydedildi. İddianamede Celal Eripek için, "Yakın akrabayı öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti. DHA