Fenerbahçe Celtic maçı ile UEFA Avrupa Kupası gruptaki son maça çıkıyorlar. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde kalabilmesi için en azından berabere kalması gerekiyor. Fenerbahçe Celtic maçı kadar gruptaki diğer maç Ajax Molde maçı da sarı lacivertlilerin durumunu belirleyecek. Peki Fenerbahçe Celtic maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Fenerbahçe ile Celtic arasında oynanacak karşılaşmanın hakemleri belli oldu. Kadıköy’deki Ülker Fenerbahçe Stadı’nda oynanacak Fenerbahçe Celtic maçında Belçika Futbol Federasyonu’ndan Serge Gumienny düdük çalacak. Serge Gumienny’in yardımcılıklarını Jimmy Cremers ve Thibaud Nijssen yaparken, Dirk Gilon ise 4. hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın ekstra yardımcı hakemlikleri ise Bart Vertenten ve Wim Smet olacak.

Fenerbahçe Celtic maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?


UEFA Avrupa Ligi A grubu son maçında Fenerbahçe Celtic ile karşılaşıyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe Celtic maçını Belçikalı hakem Serge Gumienny yönetecek. 10 Aralık Perşembe günü yapılacak Fenerbahçe Celtic maçı TSİ 20.00'da başlayacak. Fenerbahçe Celtic maçını Tivibu platformunda Tivibu Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe Celtic maçı ihtimalleri


UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmesi için Celtic maçında 1 puana ihtiyacı olan Fenerbahçe farklı bir kadro ile çıkacağı mücadele için tedbiri elden bırakmıyor. Grupta ikinci sırada bulunan sarı-lacivertli takım ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Celtic’i yenerse gruptan çıkacak. Berabere kalması durumunda da Ajax’ın Molde ile yapacağı maçın skorunun önemi kalmayacak. Ancak; Fenerbahçe kaybederse, Ajax’ın Molde’yi yenmesi durumunda sarı-lacivertli ekip elenecek. Her ihtimali göz önünde bulunduran Fenerbahçe’de teknik heyet ve futbolcular işi sıkı tutuyor. Takımın son maçlardaki kadrosundan zorunlu olarak 2, Van Persie iyileşmezse 3 farklı oyuncu ile sahaya çıkacak olan Pereira oyuncularına hiç bir şeyin garanti olmadığını anlatıyor. Futbolcular da Celtic maçını kazanarak gruptan lider çıkabilmenin hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe'de Celtic maçı hazırlıkları


Hazırlıklar başladı, Van Persie takımdan ayrı özel program dahilinde çalıştı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. ve son hafta karşılaşmasında, 10 Aralık Perşembe günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde İskoç ekibi Celtic ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı.

Teknik Direktör Vitor Pereira yönetimindeki antrenman saat 11.00’de başladı ve 1 saat 20 dakika sürdü. Dünkü Gaziantepspor maçının on birinde başlayan oyuncularımız rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncularımız ise ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı 5’e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdürdü. Pas çalışmasının ardından antrenman çift kale maçla noktalandı.

Hakan Çinemre, Robin van Persie ve Raul Meireles, takımdan ayrı özel program dahilinde çalıştı. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı çalışan Mehmet Topuz ise bugünkü antrenmanın tamamında takımla birlikte yapılan çalışmalarda yer aldı. Celtic maçı hazırlıkları 11.00’de devam edecek.

Fenerbahçe Celtic maçı: Nani ve Kjaer cezalı


Fenerbahçe’de Celtic maçı öncesinde Kjaer ve Nani sarı kart cezalısı durumunda. Bu oyuncuların yerine stoperde Ba veya Mehmet Topal, kanatta ise Lazar Markovic veya Volkan Şen’in oynaması bekleniyor.