Fenerbahçe bugün yapılan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu çekilişinde Mircea Lusescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk takımı ile eşleşti. 2015-2016 sezonuna bomba transferlerle girecek olan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyor ki bu yolda karşısındaki ilk engel Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi Shakhtar Donetsk. Peki Shakhtar Donetsk nasıl bir takım?

Teknik direktörlüğünü Türkiye’deki futbolseverlerin yakından tanıdığı Mircea Lucescu’nun yaptığı Shakhtar Donetsk, son yıllarda Avrupa’da yakaladığı istikrar ile tanınıtor. Shakhtar Donetsk 2009 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürerek dikkatleri üzerine çekti ve her yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılamasının yanında hemen hemen her sene de gruplardan çıkmayı başardı.

SHAKHTAR DONETSK'İN SON DURUMU


Ukrayna’da yaşanan iç savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk, maçlarını kendi sahasında oynayamıyor. Ayrıca ülkedeki karmaşa ve kaos nedeniyle Shakhtar Donetsk, yıldızlarını da elinde tutamadı. Douglas Costa’yı 30 milyon Euro’ya Bayern Münih’e, Luiz Adriano’yu 8 milyon Euro’ya Milan’a ve Fernando’yu yine aynı fiyata Sampdoria’ya satmak durumunda kalan Shakhtar Donetsk bu isimlerin yerini de dolduramadı. Yine de ekibinin kadrosunda Alex Teixeira, Bernard, Taison ve Darijo Srna gibi tehlikeli isimler bulunuyor. Kurt hoca Lusescu takımın en önemli kozu olarak öne çıkıyor.

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu