Tekirdağ'da aniden başlayan şiddetli fırtına nedeniyle denizde sürüklenen içinde 3 çocuk 7 kişinin bulunduğu tekne son anda kıyıya çekildi. Şiddetli fırtına kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış uçuşları da etkiledi!

Şiddetli yağış uçuşları da etkiledi!


Tekirdağ'da akşam saatlerinde aniden etkili olan şiddetli fırtına içinde 7 kişinin bulunduğu tekneyi açığa sürükledi. Akşam saatlerinde 10 metrelik tekne ile denize açılan 3'ü çocuk 7 kişi, şiddetli fırtına nedeniyle kıyıya dönemedi. Açığa doğru sürüklenmeye başlayan teknede bulunanlar 155 polis imdat ve sahil güvenlik ekiplerini arayıp yardım istedi. Fırtınanın şiddetli olması nedeniyle Marmara Ereğlisi İlçesi'nden hareket eden sahil güvenlik ekipleri denizde sürüklenen tekneye ulaşmakta güçlük çekti. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı ekipler de özel bir gemi acentesine ait palamarla Marmara Adasına doğru sürüklenen ve içerisinde çocuklarında bulunduğu tekneye yardıma gitti. Teknedekiler ile telefonla irtibata geçen ekipler, yarım saat sonra mahsur kalan tekneye ulaşıp telsizle kıyıda endişeli bekleyen yakınlarına bilgi verdi.

İstanbul'da şiddetli yağış!

İstanbul'da şiddetli yağış!


YAKINLARI KIYIDA BEKLEDİ

Gemi acentesine ait römorkör, içerisinde 7 kişinin bulunduğu tekneyi halatlarla bağlayarak kıyıya çekti. Şiddetli fırtınanın etkisini azaltması ile içinde 3'ü çocuk 7 kişinin bulunduğu tekne römorkör ile marinaya yanaştı. Bu sırada kıyıda bekleyen teknedekilerin ailesi ve yakınları tekneden inen çocuklarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü. AFAD ekipleri de tekneden inenlere battaniye vererek yardım etti.

 Şiddetli fırtına Edirne’yi felç etti

Şiddetli fırtına Edirne’yi felç etti


FIRTINA ELEKTİRİK TELLERİNİ KOPARDI

Etkili olan fırtına ve kısa süreli dolu yağışı kentteki günlük yaşamı da hayatı olumsuz etkiledi. Süleymanpaşa İlçesinde fırtına nedeniyle kopan elektrik telleri birçok mahallede kesintilere neden oldu. Sağanak yağışla birlikte birçok cadde ve sokakta su birikintileri meydana geldi. Yüzüncü yıl Mahallesi Şaraphane Mevkii'nde yolu sel sularının basması ve yolun çökmesi nedeniyle araçların mahsur kaldı. Bir kamyonet ise yarılan yolun içine düştü.