Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Piyasada 125 liraya satılan bu bandı 350 lira ödeyerek geri ödeme kapsamına alan SGK, tartışmalar üzerine açıklama yaptı ve topu Sağlık Bakanlığı’na attı.

SGK, emeklinin kaynağını yandaş Sancak’a akıtacak

SGK, emeklinin kaynağını yandaş Sancak’a akıtacak


SGK, “Sağlık Bakanlığı bu ürünün geri ödeme kapsamına alınması için bize yazı gönderdi. Biz de değerlendirme yapıp geri ödeme listesine aldık” dedi. SGKL açıklamasında, ‘’Kurumumuz, ödeme listelerine aldığı ürünlerle ilgili bilimsel kriterleri ve Sağlık Bakanlığı görüşlerini dikkate alınmaktadır. Tıbbi cihazların ülkemize girişleri, bulundurulmaları ve piyasaya arzı ile ilgili kriterler Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliklerince belirlenmekte olup, bu mevzuatlara uygun bulunmayan cihazlar geri ödeme listelerine alınmamaktadır” denildi.



125 liralık yara bandını SGK, 350 liraya alıyor!

125 liralık yara bandını SGK, 350 liraya alıyor!


SAĞLIK “LİSTEYE ALIN” DEDİ

SGK, olay yaratan fıtık bandının ödeme listesine alınması konusunda Sağlık Bakanlığı’nın 24 Aralık 2014’te kendilerine başvurduğunu da belirterek, şunları aktardı:

“Buna istinaden, 30 Mart 2015 tarihinde Kurumumuzda gerçekleştirilen Bilimsel Komisyon toplantısında adı geçen malzeme değerlendirilmiş olup, geri ödeme kapsamına alınması uygun bulunmuştur.Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı ile fiyatı belirlenen yeni alan tanımı ve sözü geçen üründe bahsedilen tüm kriterler sağlanması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde 21 Mart 2015 itibariyle yer almıştır.”